Zapečeni grah idealan je za hladnije dane, ali odlično paše i kao prilog uz meso s roštilja, kobasice ili pečeno meso. Kombinirajte kako vam odgovora.
Grah namočite preko noći pa ga drugi dan skuhajte. Pogledajte trik kako najbrže skuhati mahunarke. Ocijedite ga, ali sačuvajte vodu od (kuhanja) graha, oko 2-3 decilitra.
Ako nemate previše vremena, možete koristiti grah iz konzerve, kao i ja.
Nasjeckajte luk, češnjak i pancetu na sitnije komade.
Na zagrijanom ulju dinstajte luk. Kada požuti, dodajte pancetu i češnjak. Kratko popržite.
Dodajte pasiranu rajčicu i žličicu mljevene slatke paprike. Promiješajte.
Dodajte grah i vodu koju ste sačuvali (ili konzervirani grah). Kuhajte 10-tak minuta. Ako vam je umak gust, možete dodati još malo vode.
Grah prebacite u vatrostalnu posudu, a na vrh stavite kobasice, koje uronite u grah.
Pecite na 220 stupnjeva oko 25 minuta.
SAVJET PLUS: Ako volite ljuto, slobodno u jelo dodajte ½ žličice mljevene ljute papričice.
Sastojci
Upute
Grah namočite preko noći pa ga drugi dan skuhajte. Pogledajte trik kako najbrže skuhati mahunarke. Ocijedite ga, ali sačuvajte vodu od (kuhanja) graha, oko 2-3 decilitra.
Ako nemate previše vremena, možete koristiti grah iz konzerve, kao i ja.
Nasjeckajte luk, češnjak i pancetu na sitnije komade.
Na zagrijanom ulju dinstajte luk. Kada požuti, dodajte pancetu i češnjak. Kratko popržite.
Dodajte pasiranu rajčicu i žličicu mljevene slatke paprike. Promiješajte.
Dodajte grah i vodu koju ste sačuvali (ili konzervirani grah). Kuhajte 10-tak minuta. Ako vam je umak gust, možete dodati još malo vode.
Grah prebacite u vatrostalnu posudu, a na vrh stavite kobasice, koje uronite u grah.
Pecite na 220 stupnjeva oko 25 minuta.
SAVJET PLUS: Ako volite ljuto, slobodno u jelo dodajte ½ žličice mljevene ljute papričice.