AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Obožavam kombinaciju šampinjona i rajčice, a ako toj kombinaciji dodamo i lungić dobijemo kompletan obrok za manje od 60 minuta. Ovaj ručak možete kombinirati uz palentu, rižu ili pire krumpir. Uživajte!

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja45 minutaUkupno vrijeme50 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Lungić narežite na fete debljine 1-1.5 cm. Na zagrijanom suncokretovom ulju, stavite ga pržiti par minuta sa svake strane.

2

Kada lungić dobije lijepu boju, dodajte mu luk i češnjak. Dinstajte par minuta pa dodajte na ploške narezane šampinjone. Dobro posolite.

3

Dodajte pasiranu rajčicu i po želji žličicu šečera. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri cca 30-40 minuta.

4

Za to vrijeme skuhajte palentu. Poslužite ju uz lungić i ukusan umak. Uživajte u ručku!

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Lungić narežite na fete debljine 1-1.5 cm. Na zagrijanom suncokretovom ulju, stavite ga pržiti par minuta sa svake strane.

2

Kada lungić dobije lijepu boju, dodajte mu luk i češnjak. Dinstajte par minuta pa dodajte na ploške narezane šampinjone. Dobro posolite.

3

Dodajte pasiranu rajčicu i po želji žličicu šečera. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri cca 30-40 minuta.

4

Za to vrijeme skuhajte palentu. Poslužite ju uz lungić i ukusan umak. Uživajte u ručku!

Lungić u umaku od šampinjona i rajčice s palentom