Piletina je često na našem jelovniku. Lagano i nježno meso koje ima tisuće lica. Volim ju u ovoj kombinaciji sa soja umakom i povrćem. Lako se priprema i super je ideja za ručak.
Pileća prsa narežite na kockice i marinirajte sa soja umakom i naribanim češnjakom. Ostavite da meso odstoji u marinadi barem pola sata, a ako se sjetite možete marinadu s mesom pripremiti i večer prije i držati ju u hladnjaku preko noći.
Na zagrijanom ulju stavite dinstati piletinu zajedno s malo marinade. Kada piletina dobije lijepu boju sa svih strana izvadite ju sa strane, a u posudu stavite na sitno narezan: luk, mrkvu, tikvicu i papriku. Dodajte i ostatak marinade.
Malo posolite, ali nemojte pretjerivati jer je soja umak sam po sebi slan.
Dok se povrće dinsta, vi pripremite rižu. Ne zaboravite na idealan omjer riže i vode 1:2. Dakle, na jednu šalicu riže u lonac ulijte dvije šalice vode, dodajte malo soli i maslinovog ulja i kuhajte dok riža ne upuje svu vodu.
U posudu s povrćem, stavite piletinu i sve lijepo promiješajte i poslužite s kuhanom rižom.
Sastojci
Upute
Pileća prsa narežite na kockice i marinirajte sa soja umakom i naribanim češnjakom. Ostavite da meso odstoji u marinadi barem pola sata, a ako se sjetite možete marinadu s mesom pripremiti i večer prije i držati ju u hladnjaku preko noći.
Na zagrijanom ulju stavite dinstati piletinu zajedno s malo marinade. Kada piletina dobije lijepu boju sa svih strana izvadite ju sa strane, a u posudu stavite na sitno narezan: luk, mrkvu, tikvicu i papriku. Dodajte i ostatak marinade.
Malo posolite, ali nemojte pretjerivati jer je soja umak sam po sebi slan.
Dok se povrće dinsta, vi pripremite rižu. Ne zaboravite na idealan omjer riže i vode 1:2. Dakle, na jednu šalicu riže u lonac ulijte dvije šalice vode, dodajte malo soli i maslinovog ulja i kuhajte dok riža ne upuje svu vodu.
U posudu s povrćem, stavite piletinu i sve lijepo promiješajte i poslužite s kuhanom rižom.