Ima malo posla oko ovog recepta, ali ako sve lijepo posložite nije teško ni zahtjevno. Rezultat je sočno meso i ukusan umak. Uz piletinu možete poslužiti kao prilog pire krumpir ili njoke.
Na maslinovo ulje stavite pržiti češnjak, kada zamiriše dodajte mu pasiranu rajčicu, žličicu soli i šečera. Kuhajte na laganoj vatri dok ne pohate meso.
Piletinu posolite i uvaljajte najprije u brašno, zatim u jaja, pa u krušne mrvice s parmezanom. Stavite pržiti piletinu na zagrijano ulje dok ne dobije lijepu zlatnu boju sa svih strana. Ne mora biti skroz pečena.
U vatrostalnu posudu stavite šalšu da prekrije dno, na šalšu stavite pohanu piletinu i onda sve polijte ostatkom šalše. Po vrhu stavite mozzarellu i origano i stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva 15-20 minuta.
Sastojci
Upute
Na maslinovo ulje stavite pržiti češnjak, kada zamiriše dodajte mu pasiranu rajčicu, žličicu soli i šečera. Kuhajte na laganoj vatri dok ne pohate meso.
Piletinu posolite i uvaljajte najprije u brašno, zatim u jaja, pa u krušne mrvice s parmezanom. Stavite pržiti piletinu na zagrijano ulje dok ne dobije lijepu zlatnu boju sa svih strana. Ne mora biti skroz pečena.
U vatrostalnu posudu stavite šalšu da prekrije dno, na šalšu stavite pohanu piletinu i onda sve polijte ostatkom šalše. Po vrhu stavite mozzarellu i origano i stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva 15-20 minuta.