AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Varivo od graha i ječma idealno je za hladnije dane. Moja djeca obožavaju sve kombinacije s ječmom, pa tako i ovu. Naravno u ovo jelo možete dodati i kobasice ili suho meso, po želji.

grah s ječmom
Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja50 minutaUkupno vrijeme55 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Ječam potopite dva sata prije kuhanja ili večer prije. Stavite ga kuhati u posoljenu vodu.

2

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk, poriluk, češnjak i pancetu. Kada povrće i panceta poprime lijepu boju dodajte na kockice narezanu mrkvu, papriku i krumpir. Posolite, ne previše zbog pancete, dodajte mljevenu crvenu papriku i lovorov list. Dinstajte 5-10 minuta.

3

Dodajte malo pasirane rajčice i ulijte vodu da prekrije sve sastojke.

4

Pred kraj kuhanja dodajte ječem, koji ste procijedili, konzervirani grah i peršin. Posolite i popaprite po potrebi i kuhajte još 10-tak minuta.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Ječam potopite dva sata prije kuhanja ili večer prije. Stavite ga kuhati u posoljenu vodu.

2

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk, poriluk, češnjak i pancetu. Kada povrće i panceta poprime lijepu boju dodajte na kockice narezanu mrkvu, papriku i krumpir. Posolite, ne previše zbog pancete, dodajte mljevenu crvenu papriku i lovorov list. Dinstajte 5-10 minuta.

3

Dodajte malo pasirane rajčice i ulijte vodu da prekrije sve sastojke.

4

Pred kraj kuhanja dodajte ječem, koji ste procijedili, konzervirani grah i peršin. Posolite i popaprite po potrebi i kuhajte još 10-tak minuta.

Grah s ječmom