Varivo od graha i ječma idealno je za hladnije dane. Moja djeca obožavaju sve kombinacije s ječmom, pa tako i ovu. Naravno u ovo jelo možete dodati i kobasice ili suho meso, po želji.
Ječam potopite dva sata prije kuhanja ili večer prije. Stavite ga kuhati u posoljenu vodu.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk, poriluk, češnjak i pancetu. Kada povrće i panceta poprime lijepu boju dodajte na kockice narezanu mrkvu, papriku i krumpir. Posolite, ne previše zbog pancete, dodajte mljevenu crvenu papriku i lovorov list. Dinstajte 5-10 minuta.
Dodajte malo pasirane rajčice i ulijte vodu da prekrije sve sastojke.
Pred kraj kuhanja dodajte ječem, koji ste procijedili, konzervirani grah i peršin. Posolite i popaprite po potrebi i kuhajte još 10-tak minuta.
Sastojci
Upute
Ječam potopite dva sata prije kuhanja ili večer prije. Stavite ga kuhati u posoljenu vodu.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk, poriluk, češnjak i pancetu. Kada povrće i panceta poprime lijepu boju dodajte na kockice narezanu mrkvu, papriku i krumpir. Posolite, ne previše zbog pancete, dodajte mljevenu crvenu papriku i lovorov list. Dinstajte 5-10 minuta.
Dodajte malo pasirane rajčice i ulijte vodu da prekrije sve sastojke.
Pred kraj kuhanja dodajte ječem, koji ste procijedili, konzervirani grah i peršin. Posolite i popaprite po potrebi i kuhajte još 10-tak minuta.