AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Blitva na lešo s krumpirom mi je daleko najdraži način pripremanja ove namirnice. Ali...blitva može imati tisuće lica, a ovaj umak je jedno od njih. Super ideja kada želite brzi prilog uz fini komad mesa.

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja15 minutaUkupno vrijeme20 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Blitvu blanširajte u kipučoj i posoljenoj vodi. Dobro ju ocijedite i nasjeckajte na manje komadiće.

2

Na maslinovom ulju stavite pržiti češnjak. Kada zamiriše dodajte blitvu. Posolite i popaprite. Dodajte malo vrhnja za kuhanje i vode u kojoj se kuhala blitva. Promiješajte.

3

Njoke skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i dodajte u umak. Sve pospite sitno nasjeckanim peršinom.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Blitvu blanširajte u kipučoj i posoljenoj vodi. Dobro ju ocijedite i nasjeckajte na manje komadiće.

2

Na maslinovom ulju stavite pržiti češnjak. Kada zamiriše dodajte blitvu. Posolite i popaprite. Dodajte malo vrhnja za kuhanje i vode u kojoj se kuhala blitva. Promiješajte.

3

Njoke skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i dodajte u umak. Sve pospite sitno nasjeckanim peršinom.

Njoki u umaku od blitve