Blitva na lešo s krumpirom mi je daleko najdraži način pripremanja ove namirnice. Ali...blitva može imati tisuće lica, a ovaj umak je jedno od njih. Super ideja kada želite brzi prilog uz fini komad mesa.
Blitvu blanširajte u kipučoj i posoljenoj vodi. Dobro ju ocijedite i nasjeckajte na manje komadiće.
Na maslinovom ulju stavite pržiti češnjak. Kada zamiriše dodajte blitvu. Posolite i popaprite. Dodajte malo vrhnja za kuhanje i vode u kojoj se kuhala blitva. Promiješajte.
Njoke skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i dodajte u umak. Sve pospite sitno nasjeckanim peršinom.
Sastojci
Upute
Blitvu blanširajte u kipučoj i posoljenoj vodi. Dobro ju ocijedite i nasjeckajte na manje komadiće.
Na maslinovom ulju stavite pržiti češnjak. Kada zamiriše dodajte blitvu. Posolite i popaprite. Dodajte malo vrhnja za kuhanje i vode u kojoj se kuhala blitva. Promiješajte.
Njoke skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i dodajte u umak. Sve pospite sitno nasjeckanim peršinom.