Volimo priloge koje možemo dugo čuvati u hladnjaku. Pečene paprike idealan su prilog uz glavno jelo. Pripremite ih brzo i jednostavno, a u njima uživajte cijeli tjedan.
Stavite pećnicu grijati na 200 stupnjeva. Paprike prerežite na pola, operite i položite na lim za pečenje. Stavite ih peći. Kada s jedne strane uhvate boju, okrenite ih na drugu stranu.
Pečene paprike ostavite malo da se pohlade, jer će vam biti lakše oguliti ih koru. Oguljene paprike posolite, popaprite, te začinite maslinovim ulje, sitno narezanim češnjakom te peršinom.
SAVJET PLUS: Paprike možete peći i na grill tavi, umjesto u pećnici. Pečene i oguljene paprike, možete spremiti i u zamrzivač i začiniti ih kada ih budete konzumirali. Super prilog za zamrzivač!
Sastojci
Upute
Stavite pećnicu grijati na 200 stupnjeva. Paprike prerežite na pola, operite i položite na lim za pečenje. Stavite ih peći. Kada s jedne strane uhvate boju, okrenite ih na drugu stranu.
Pečene paprike ostavite malo da se pohlade, jer će vam biti lakše oguliti ih koru. Oguljene paprike posolite, popaprite, te začinite maslinovim ulje, sitno narezanim češnjakom te peršinom.
SAVJET PLUS: Paprike možete peći i na grill tavi, umjesto u pećnici. Pečene i oguljene paprike, možete spremiti i u zamrzivač i začiniti ih kada ih budete konzumirali. Super prilog za zamrzivač!