Jednostavan prilog koji će obogatiti svaki ručak u zimskim mjesecima. Kiseli kupus bogat je vitaminom C, djeluje protuupalno, snižava koncentraciju kolesterola u krvi, pomaže probavu, jača imunitet, a ja ga volim najviše baš na ovaj način. Nadam se da ćete uživati. Moja ga djeca nažalost ne vole.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk, češnjak i na kockice narezanu pancetu. Kada zamiriše, dodajte kiseli kupus koji ste nekoliko puta isprali pod mlazom hladne vode.
U posudu s kupusom dodajte lovorov list i mljevenu crvenu papriku, jako malo soli (može i bez) i papar. Sve lijepo promiješajte i dinstajte na laganoj vatri poklopljeno cca 30 minuta uz povremeno dodavanje vode.
Dinstani kupus poslužite uz komad pečenog mesa. Meni odlično paše uz lungić.
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk, češnjak i na kockice narezanu pancetu. Kada zamiriše, dodajte kiseli kupus koji ste nekoliko puta isprali pod mlazom hladne vode.
U posudu s kupusom dodajte lovorov list i mljevenu crvenu papriku, jako malo soli (može i bez) i papar. Sve lijepo promiješajte i dinstajte na laganoj vatri poklopljeno cca 30 minuta uz povremeno dodavanje vode.
Dinstani kupus poslužite uz komad pečenog mesa. Meni odlično paše uz lungić.