Svi koji prate Mamin ručak, znaju da nisam velika ljubiteljica krumpira. Ovo je verzija u kojoj volim krumpir, no te se ne bi moglo reći i za moju djecu. Nikako na zelenu granu 🙂 Super kod ovog recepta je što sadrži osnovne sastojke, koje uglavnom imamo uvijek kod kuće.
Krumpire ogulite i narežite na ploške. Stavite ih kuhati u hladnu i posoljenu vodu, cca 10-tak minuta. Samo da malo omekšaju. Probajte ih nožem.
U posudi dobro promiješajte: jaje, vrhnje za kuhanje, mlijeko, naribani sir, origano, malo soli i papar.
U drugoj posudi na maslinovom ulju stavite dinstati luk i pancetu. Kada zamirišu i dobiju lijepu boju, dodajte ih u smjesu s jajima, vhnjem za kuhanjem......
Krumpir ocijedite i stavite u vatrostalnu posudu te prelijte sa smjesom.
Pecite na 200 stupnjeva cca 15-20 minuta dok krumpir ne omekša i dobije lijepu zlatnu koricu. Poslužite uz meso!
Sastojci
Upute
Krumpire ogulite i narežite na ploške. Stavite ih kuhati u hladnu i posoljenu vodu, cca 10-tak minuta. Samo da malo omekšaju. Probajte ih nožem.
U posudi dobro promiješajte: jaje, vrhnje za kuhanje, mlijeko, naribani sir, origano, malo soli i papar.
U drugoj posudi na maslinovom ulju stavite dinstati luk i pancetu. Kada zamirišu i dobiju lijepu boju, dodajte ih u smjesu s jajima, vhnjem za kuhanjem......
Krumpir ocijedite i stavite u vatrostalnu posudu te prelijte sa smjesom.
Pecite na 200 stupnjeva cca 15-20 minuta dok krumpir ne omekša i dobije lijepu zlatnu koricu. Poslužite uz meso!