Leća jako dobro prolazi u mojoj obitelji. Svi ju volimo i paše uz razne vrste mesa. Prvenstveno iz piletinu i teletinu. Ovo jelo me oduševljava iz dva razloga - bogato je vitaminima i mineralima i priprema se u jednoj posudi, Meni dovoljno!
Leću namočite u vodi večer prije i cca 2 sati prije kuhanja.
Na maslinovo ulje stavite dinstati luk i piletinu. Dinstajte dok piletina ne dobije lijepu boju sa svih strana. Posolite i popaprite.
Dodajte mrkvu, tikvicu, papriku i krumpir narezane na kockice. Posolite.
Dinstajte 10-tak minuta pa dodajte pasiranu rajčicu.
Kada povrće malo omekša, dodajte leću i malo vode, jer će leća brzo upiti svu tekućinu.
Kuhajte dok se leća ne skuha i na kraju dodajte peršin. Uživajte!
Sastojci
Upute
Leću namočite u vodi večer prije i cca 2 sati prije kuhanja.
Na maslinovo ulje stavite dinstati luk i piletinu. Dinstajte dok piletina ne dobije lijepu boju sa svih strana. Posolite i popaprite.
Dodajte mrkvu, tikvicu, papriku i krumpir narezane na kockice. Posolite.
Dinstajte 10-tak minuta pa dodajte pasiranu rajčicu.
Kada povrće malo omekša, dodajte leću i malo vode, jer će leća brzo upiti svu tekućinu.
Kuhajte dok se leća ne skuha i na kraju dodajte peršin. Uživajte!