AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Leća jako dobro prolazi u mojoj obitelji. Svi ju volimo i paše uz razne vrste mesa. Prvenstveno iz piletinu i teletinu. Ovo jelo me oduševljava iz dva razloga - bogato je vitaminima i mineralima i priprema se u jednoj posudi, Meni dovoljno!

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja55 minutaUkupno vrijeme1 hr
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Leću namočite u vodi večer prije i cca 2 sati prije kuhanja.

2

Na maslinovo ulje stavite dinstati luk i piletinu. Dinstajte dok piletina ne dobije lijepu boju sa svih strana. Posolite i popaprite.

3

Dodajte mrkvu, tikvicu, papriku i krumpir narezane na kockice. Posolite.

4

Dinstajte 10-tak minuta pa dodajte pasiranu rajčicu.

5

Kada povrće malo omekša, dodajte leću i malo vode, jer će leća brzo upiti svu tekućinu.

6

Kuhajte dok se leća ne skuha i na kraju dodajte peršin. Uživajte!

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Leću namočite u vodi večer prije i cca 2 sati prije kuhanja.

2

Na maslinovo ulje stavite dinstati luk i piletinu. Dinstajte dok piletina ne dobije lijepu boju sa svih strana. Posolite i popaprite.

3

Dodajte mrkvu, tikvicu, papriku i krumpir narezane na kockice. Posolite.

4

Dinstajte 10-tak minuta pa dodajte pasiranu rajčicu.

5

Kada povrće malo omekša, dodajte leću i malo vode, jer će leća brzo upiti svu tekućinu.

6

Kuhajte dok se leća ne skuha i na kraju dodajte peršin. Uživajte!

Zelena leća s piletinom i povrćem