AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Ako obožavate teleća jetrica kao i ja, ali se bojite da vam ne budu presuha ili tvrda, onda je ovo recept za vas! Sočna jetrica u finom umaku u palentu. Miriše na mamin ručak!

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja30 minutaUkupno vrijeme35 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Teleća jetrica izrežite na fete ili na trakice. Po želji! Uvaljajte ih s obje strane u oštro brašno.

2

Na tavi na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak, kada omekšaju, izvadite ih van iz tave. U tavu ulijte još malo maslinovog ulja i stavite jetrica. Neka se prže po 2 minute sa svake strane.

3

U tavu vratite luk i češnjak, dodajte lovorov list i pasiranu rajčicu. Posolite, popaprite i poklopite tavu ili posudu u kojoj kuhate.

4

Poklopljeno kuhajte 15 tak minuta. Za to vrijeme u drugoj posudi u posoljenoj vodi sa žlicom maslinovog ulja skuhajte palentu.

5

Pečena jetrica pospite peršinom i poslužite uz palentu!

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Teleća jetrica izrežite na fete ili na trakice. Po želji! Uvaljajte ih s obje strane u oštro brašno.

2

Na tavi na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak, kada omekšaju, izvadite ih van iz tave. U tavu ulijte još malo maslinovog ulja i stavite jetrica. Neka se prže po 2 minute sa svake strane.

3

U tavu vratite luk i češnjak, dodajte lovorov list i pasiranu rajčicu. Posolite, popaprite i poklopite tavu ili posudu u kojoj kuhate.

4

Poklopljeno kuhajte 15 tak minuta. Za to vrijeme u drugoj posudi u posoljenoj vodi sa žlicom maslinovog ulja skuhajte palentu.

5

Pečena jetrica pospite peršinom i poslužite uz palentu!

Telaća jetrica u umaku s palentom