Jelo koje će vas oduševiti. Mesne okruglice većinom radimo u umaku od rajčica. Ovo je ideja za ukusnu kombinaciju mljevenog mesa i umaka od šampinjona. Za prste polizati. Prilog možete prilagoditi sebi, ja sam se ovaj put odlučila za klasičan pire krumpir. Uživajte!
U blenderu ili nožem na sitno usitnite luk, češnjak i peršin. Pola usitnjenog povrća dodajte mljevenom mesu, a pola ostavite za poslje.
Mljevenom mesu dodajte još žlicu - dvije krušnih mrvica, jaje, malo suncokretovog ulja, sol i papar. Rukama ili vilicom dobro promiješajte smjesu i formirajte kuglice.
Na tavu ulijte maslinovo ulje. Na zagrijano ulje stavite mesne okruglice i prepržite ih sa svih strana da dobiju lijepu boju.
Okruglice izvadite iz tave, a u tavu ulijte još malo maslinovog ulja i dodajte drugu polovinu luka, češnjaka i peršina. Dodajte i šampinjone, narezane na ploške.
Šampinjone posolite i dobro promiješajte. Pustite da se dinstaju 5 minuta pa im dodajte mesne okruglice i vrhnje za kuhanje. Kuhajte na laganoj vatri još 15-tak minuta i poslužite uz pire krumpir ili prilog po izboru. Uživajte!
Sastojci
Upute
U blenderu ili nožem na sitno usitnite luk, češnjak i peršin. Pola usitnjenog povrća dodajte mljevenom mesu, a pola ostavite za poslje.
Mljevenom mesu dodajte još žlicu - dvije krušnih mrvica, jaje, malo suncokretovog ulja, sol i papar. Rukama ili vilicom dobro promiješajte smjesu i formirajte kuglice.
Na tavu ulijte maslinovo ulje. Na zagrijano ulje stavite mesne okruglice i prepržite ih sa svih strana da dobiju lijepu boju.
Okruglice izvadite iz tave, a u tavu ulijte još malo maslinovog ulja i dodajte drugu polovinu luka, češnjaka i peršina. Dodajte i šampinjone, narezane na ploške.
Šampinjone posolite i dobro promiješajte. Pustite da se dinstaju 5 minuta pa im dodajte mesne okruglice i vrhnje za kuhanje. Kuhajte na laganoj vatri još 15-tak minuta i poslužite uz pire krumpir ili prilog po izboru. Uživajte!