AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Jelo koje će vas oduševiti. Mesne okruglice većinom radimo u umaku od rajčica. Ovo je ideja za ukusnu kombinaciju mljevenog mesa i umaka od šampinjona. Za prste polizati. Prilog možete prilagoditi sebi, ja sam se ovaj put odlučila za klasičan pire krumpir. Uživajte!

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme10 minutaVrijeme kuhanja40 minutaUkupno vrijeme50 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

U blenderu ili nožem na sitno usitnite luk, češnjak i peršin. Pola usitnjenog povrća dodajte mljevenom mesu, a pola ostavite za poslje.

2

Mljevenom mesu dodajte još žlicu - dvije krušnih mrvica, jaje, malo suncokretovog ulja, sol i papar. Rukama ili vilicom dobro promiješajte smjesu i formirajte kuglice.

3

Na tavu ulijte maslinovo ulje. Na zagrijano ulje stavite mesne okruglice i prepržite ih sa svih strana da dobiju lijepu boju.

4

Okruglice izvadite iz tave, a u tavu ulijte još malo maslinovog ulja i dodajte drugu polovinu luka, češnjaka i peršina. Dodajte i šampinjone, narezane na ploške.

5

Šampinjone posolite i dobro promiješajte. Pustite da se dinstaju 5 minuta pa im dodajte mesne okruglice i vrhnje za kuhanje. Kuhajte na laganoj vatri još 15-tak minuta i poslužite uz pire krumpir ili prilog po izboru. Uživajte!

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

U blenderu ili nožem na sitno usitnite luk, češnjak i peršin. Pola usitnjenog povrća dodajte mljevenom mesu, a pola ostavite za poslje.

2

Mljevenom mesu dodajte još žlicu - dvije krušnih mrvica, jaje, malo suncokretovog ulja, sol i papar. Rukama ili vilicom dobro promiješajte smjesu i formirajte kuglice.

3

Na tavu ulijte maslinovo ulje. Na zagrijano ulje stavite mesne okruglice i prepržite ih sa svih strana da dobiju lijepu boju.

4

Okruglice izvadite iz tave, a u tavu ulijte još malo maslinovog ulja i dodajte drugu polovinu luka, češnjaka i peršina. Dodajte i šampinjone, narezane na ploške.

5

Šampinjone posolite i dobro promiješajte. Pustite da se dinstaju 5 minuta pa im dodajte mesne okruglice i vrhnje za kuhanje. Kuhajte na laganoj vatri još 15-tak minuta i poslužite uz pire krumpir ili prilog po izboru. Uživajte!

Mesne okruglice u umaku od šampinjona