AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Obožavam ovo jelo. Jednostavno za napraviti, bogato vitaminima iz jedne posude. Lungić možete zamijeniti svinjskom lopaticom ili čak junetinom. Uživajte!

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja55 minutaUkupno vrijeme1 hr
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk, češnjak i na kockice narezanu pancetu.

2

Dodajte im kungić narezan na ploške i dinstajte dok lungić ne dobije boju.

3

Zatim u lonac dodajte kiseli kupus, koji ste isprali u nekoliko voda. Ja ga ispirem u cca 4 vode.

4

Dodajte pasiranu rajčicu, lovorov list i mljevenu crvenu papriku. Ako ima potrebe, možete dodati i malo vode.

5

Sve promiješajte i kuhajte na laganoj vatri cca 45 minuta. I to je to! Uživajte.

6

SAVJET PLUS: Ako želite ublažiti kiselost jela, dodajte žličicu šečera.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk, češnjak i na kockice narezanu pancetu.

2

Dodajte im kungić narezan na ploške i dinstajte dok lungić ne dobije boju.

3

Zatim u lonac dodajte kiseli kupus, koji ste isprali u nekoliko voda. Ja ga ispirem u cca 4 vode.

4

Dodajte pasiranu rajčicu, lovorov list i mljevenu crvenu papriku. Ako ima potrebe, možete dodati i malo vode.

5

Sve promiješajte i kuhajte na laganoj vatri cca 45 minuta. I to je to! Uživajte.

6

SAVJET PLUS: Ako želite ublažiti kiselost jela, dodajte žličicu šečera.

Lungić s kiselim kupusom