AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Ječam, šparoge i kozice! Umjesto ječma naravno možete staviti i rižu, ali obzirom da je ječam pomalo zanemarena namirnica, koja potiče normalan rad srca, snižava krvni tlak i smanjuje kolesterol u ovoj kombinaciji mu dajem prednost!

jecam sa sparogama i kozicama
Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja25 minutaUkupno vrijeme30 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Ječmenu kašu potopite 2 sata prije kuhanja ili večer prije. Procijedite ju i stavite kuhati u posoljenoj vodi cca 15 minuta, da bude kuhana na pola.

2

U drugoj posudi na maslinovom ulju prodinstajte luk i češnjak te dodajte na pola skuhanu ječmenu kašu. Prvu kuhajte par minuta bez dodavanja vode ili temeljca.

3

Dodajte repove kozica i narezane šparoge! Ako želite znati više o šparogama pročitajte
TOP 7 trikova sa šparogama .
Ulijte vodu ili temeljac, sve lijepo promiješajte i kuhajte na laganoj vatri dok šparoge ne omekšaju.

4

Pred kraj kuhanja naribajte limunovu koricu i parmezan i dodajte u jelo. Dodajte i komad maslaca i svježe nasjeckani peršin.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Ječmenu kašu potopite 2 sata prije kuhanja ili večer prije. Procijedite ju i stavite kuhati u posoljenoj vodi cca 15 minuta, da bude kuhana na pola.

2

U drugoj posudi na maslinovom ulju prodinstajte luk i češnjak te dodajte na pola skuhanu ječmenu kašu. Prvu kuhajte par minuta bez dodavanja vode ili temeljca.

3

Dodajte repove kozica i narezane šparoge! Ako želite znati više o šparogama pročitajte
TOP 7 trikova sa šparogama .
Ulijte vodu ili temeljac, sve lijepo promiješajte i kuhajte na laganoj vatri dok šparoge ne omekšaju.

4

Pred kraj kuhanja naribajte limunovu koricu i parmezan i dodajte u jelo. Dodajte i komad maslaca i svježe nasjeckani peršin.

Ječam sa šparogama i kozicama