Ječam, šparoge i kozice! Umjesto ječma naravno možete staviti i rižu, ali obzirom da je ječam pomalo zanemarena namirnica, koja potiče normalan rad srca, snižava krvni tlak i smanjuje kolesterol u ovoj kombinaciji mu dajem prednost!
Ječmenu kašu potopite 2 sata prije kuhanja ili večer prije. Procijedite ju i stavite kuhati u posoljenoj vodi cca 15 minuta, da bude kuhana na pola.
U drugoj posudi na maslinovom ulju prodinstajte luk i češnjak te dodajte na pola skuhanu ječmenu kašu. Prvu kuhajte par minuta bez dodavanja vode ili temeljca.
Dodajte repove kozica i narezane šparoge! Ako želite znati više o šparogama pročitajte
TOP 7 trikova sa šparogama .
Ulijte vodu ili temeljac, sve lijepo promiješajte i kuhajte na laganoj vatri dok šparoge ne omekšaju.
Pred kraj kuhanja naribajte limunovu koricu i parmezan i dodajte u jelo. Dodajte i komad maslaca i svježe nasjeckani peršin.
Sastojci
Upute
Ječmenu kašu potopite 2 sata prije kuhanja ili večer prije. Procijedite ju i stavite kuhati u posoljenoj vodi cca 15 minuta, da bude kuhana na pola.
U drugoj posudi na maslinovom ulju prodinstajte luk i češnjak te dodajte na pola skuhanu ječmenu kašu. Prvu kuhajte par minuta bez dodavanja vode ili temeljca.
Dodajte repove kozica i narezane šparoge! Ako želite znati više o šparogama pročitajte
TOP 7 trikova sa šparogama .
Ulijte vodu ili temeljac, sve lijepo promiješajte i kuhajte na laganoj vatri dok šparoge ne omekšaju.
Pred kraj kuhanja naribajte limunovu koricu i parmezan i dodajte u jelo. Dodajte i komad maslaca i svježe nasjeckani peršin.