Ovo jelo za mene spada u kategoriju -- Ovo mogu jesti svaki dan! Predivno, osvježavajuće, ukusno, bogato vitaminima i mineralima. Idelano za ljetni ručak ili kao ideja za ručak na poslu ili izletu. Isprobajte. Uživati ćete!

Piletinu narežite na kockice ili trakice i marinirajte u soja umaku i češnjaku narezanom na ploške. Ako ne volite soja umak, preskočite ovaj korak i piletinu samo posolite i popaprite.
Na zagrijano ulje stavite peći piletinu, 2-3 minute sa svake strane. Izvadite na tanjur i ohladite.
U lonac stavite rižu i dodajte joj 2 puta više vode (dakle, na 1 šalicu riže, idu 2 šalice vode), malo soli i žlicu maslinovog ulja. Poklopite i ostavite da se kuha dok ne upije svu vodu. Rižu izvadite na tanjur i ohladite.
Kada su se riža i piletina ohladile dodajte im narezani luk, rajčicu i papriku. Promiješajte i začinite sa soli, paprom, maslinovim uljem i nasjeckanim peršinom. Uživajte!
Sastojci
Upute
Piletinu narežite na kockice ili trakice i marinirajte u soja umaku i češnjaku narezanom na ploške. Ako ne volite soja umak, preskočite ovaj korak i piletinu samo posolite i popaprite.
Na zagrijano ulje stavite peći piletinu, 2-3 minute sa svake strane. Izvadite na tanjur i ohladite.
U lonac stavite rižu i dodajte joj 2 puta više vode (dakle, na 1 šalicu riže, idu 2 šalice vode), malo soli i žlicu maslinovog ulja. Poklopite i ostavite da se kuha dok ne upije svu vodu. Rižu izvadite na tanjur i ohladite.
Kada su se riža i piletina ohladile dodajte im narezani luk, rajčicu i papriku. Promiješajte i začinite sa soli, paprom, maslinovim uljem i nasjeckanim peršinom. Uživajte!