Obožavam šalšu. No, obzirom da dužu pripremu, ne kuham ju često. Zato je ovaj recept super. Pripremite ukusnu šalšu iz pećnice za samo pola sata. Uživajte u okusima i bojama ljeta.

Rajčice operite i prerežite na pola ili na četvrtine. Stavite ih ih varostalnu posudu, posolite, popaprite, dodajte češnjak, šećer, origano, maslinovo ulje i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva / 20-tak minuta dok ne omekšaju.
Za to vrijeme skuhajte tjesteninu po izboru.
Pečene rajčice usitnite vilicom i dodajte im kuhanu tjesteninu zajedno s malo vode u kojoj se kuhala.
Sve dobro promiješajte, pospite peršinom i uživajte.
Sastojci
Upute
Rajčice operite i prerežite na pola ili na četvrtine. Stavite ih ih varostalnu posudu, posolite, popaprite, dodajte češnjak, šećer, origano, maslinovo ulje i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva / 20-tak minuta dok ne omekšaju.
Za to vrijeme skuhajte tjesteninu po izboru.
Pečene rajčice usitnite vilicom i dodajte im kuhanu tjesteninu zajedno s malo vode u kojoj se kuhala.
Sve dobro promiješajte, pospite peršinom i uživajte.