Piletina i puno povrća omotano u tortilju. Ne može biti loše, zar ne?
Pileća prsa narežite na manje kockice te posolite i popaprite. Na zagrijanoj tavi popržite piletinu dok ne dobije boju za svih strana. Piletinu izvadite iz tave na tanjur.
Na masnoći od mesa stavite luk, kada dobije zlatnu boju dodajte na kockice narezanu mrkvu, tikvicu i papriku.
U tavu vratite meso i sve dobro promiješajte. Dodajte naribani češnjak i pustite da sve 10 tak minuta krčka na laganoj vatri.
Dodajte kukuruz i grah iz konzerve te peršin. Sve promiješajte i maknite s vatre.
Na tortilju stavite naribani sir i 2-3 žlice nadjeva. Tortilju zarolajte i učvrstite čačkalicom. Prelijte vrhnjem za kuhanje i origanom te zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, cca 20 minuta. Kada tortilje dobiju lijepu zlatnu boju, ručak je gotov.
Tortilje poslužite uz matovilac, rikulu, zelenu ili kupus salatu. Uživajte u maminom ručku!
Sastojci
Upute
Pileća prsa narežite na manje kockice te posolite i popaprite. Na zagrijanoj tavi popržite piletinu dok ne dobije boju za svih strana. Piletinu izvadite iz tave na tanjur.
Na masnoći od mesa stavite luk, kada dobije zlatnu boju dodajte na kockice narezanu mrkvu, tikvicu i papriku.
U tavu vratite meso i sve dobro promiješajte. Dodajte naribani češnjak i pustite da sve 10 tak minuta krčka na laganoj vatri.
Dodajte kukuruz i grah iz konzerve te peršin. Sve promiješajte i maknite s vatre.
Na tortilju stavite naribani sir i 2-3 žlice nadjeva. Tortilju zarolajte i učvrstite čačkalicom. Prelijte vrhnjem za kuhanje i origanom te zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, cca 20 minuta. Kada tortilje dobiju lijepu zlatnu boju, ručak je gotov.
Tortilje poslužite uz matovilac, rikulu, zelenu ili kupus salatu. Uživajte u maminom ručku!