Super kombinacija mahunarki u tanjuru bogatom vitaminima i mineralima. Crvena leća je lako probavljiva namirnica, koja se jako brzo skuha i prekuha 🙂 (barem meni)! Ne trebate ju namakati, samo ju dodajte u varivo. U kombinaciji s grahom je pun pogodak.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Dodajte im na kockice narezanu mrkvu, papriku i lovorov list. Posolite, dodajte crvenu mljevenu papriku i dinstajte 5-10 minuta bez dodavanja vode.
Dodajte pasiranu rajčicu, konzervirani grah i vodu da prekrije sve sastojke.
Kuhajte 15-tak minuta pa dodajte crvenu leću. Kada je leća skuhana, varivo je gotovo. Dodajte svježe nasjeckani peršin i poslužite.
SAVJET PLUS: Crvena leća mi se često raskuha. Ako se to i vama dogodi, ne brinite. Teško je pogoditi idelano vrijeme kuhanja crvene leće, ili je tvrda ili je raskuhana. 🙂
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Dodajte im na kockice narezanu mrkvu, papriku i lovorov list. Posolite, dodajte crvenu mljevenu papriku i dinstajte 5-10 minuta bez dodavanja vode.
Dodajte pasiranu rajčicu, konzervirani grah i vodu da prekrije sve sastojke.
Kuhajte 15-tak minuta pa dodajte crvenu leću. Kada je leća skuhana, varivo je gotovo. Dodajte svježe nasjeckani peršin i poslužite.
SAVJET PLUS: Crvena leća mi se često raskuha. Ako se to i vama dogodi, ne brinite. Teško je pogoditi idelano vrijeme kuhanja crvene leće, ili je tvrda ili je raskuhana. 🙂