Slanutak je namirnica koja me podsjeća na baku. Često nam ga je radila "na žlicu". Moji dečki su ga super prihvatili na prvi zalogaj. Za kelj ne mogu reći isto. Kelji i kupus im je bolna točka, koja prolazi samo u vrtiću. Doma nikako!
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Kada zamirišu dodajte kelj koji ste narezali na trakice i mrkvu na kockice. Posolite, popaprite, dodajte kurkumu i sve dobro promiješajte. Dinstajte oko 5 minuta da kelj "povene", bez dodavanja tekućine.
Sada ulijte pasiranu rajčicu i vodu da prekrije sve sastojke. Ako imate povrtni temeljac, dodajte ga umijesto vode.
Kada kelj i mrkva omekšaju dodajte slanutak. Kuhajte još 10-tak minuta da se svi sastojci povežu.
Varivo poslužite uz kobasice koje ste skuhali u drugoj posudi. Poslužite toplo i uživajte u maminom ručku!
SAVJET PLUS: Ovo varivo možete napraviti i bez kobasica. U tom slučaju za aromu dodajte 50g pancete / špeka. Špek prodinstajte na maslinovom ulju s lukom i češnjakom.
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Kada zamirišu dodajte kelj koji ste narezali na trakice i mrkvu na kockice. Posolite, popaprite, dodajte kurkumu i sve dobro promiješajte. Dinstajte oko 5 minuta da kelj "povene", bez dodavanja tekućine.
Sada ulijte pasiranu rajčicu i vodu da prekrije sve sastojke. Ako imate povrtni temeljac, dodajte ga umijesto vode.
Kada kelj i mrkva omekšaju dodajte slanutak. Kuhajte još 10-tak minuta da se svi sastojci povežu.
Varivo poslužite uz kobasice koje ste skuhali u drugoj posudi. Poslužite toplo i uživajte u maminom ručku!
SAVJET PLUS: Ovo varivo možete napraviti i bez kobasica. U tom slučaju za aromu dodajte 50g pancete / špeka. Špek prodinstajte na maslinovom ulju s lukom i češnjakom.