Gotovo uvijek u smočnici imam leću i ječam. Dodajte im još malo povrća i napravite ukusno varivo za cijelu obitelj. za manje od 40 kuna.
Ječam i zelenu leću potopite večer prije u hladnoj vodi, u dvije odvojene posude.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i poriluk. Dodajte im na kockice narezanu mrkvu i papriku te lovorov list i mljevenu slatku papriku. Posolite i dinstajte 10-tak minuta bez dodavanja tekućine.
Dodajte ocijeđeni ječam, pasiranu rajčicu i vodu da prekrije sve sastojke.
Kada je ječam na pola kuhan dodajte zelenu leću. Po potrebi dodajte još tekućine (vode) jer će ju ječam i leća upiti.
Kada je leća kuhana, varivo je gotovo. Dodajte peršin i poslužite.
Sastojci
Upute
Ječam i zelenu leću potopite večer prije u hladnoj vodi, u dvije odvojene posude.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i poriluk. Dodajte im na kockice narezanu mrkvu i papriku te lovorov list i mljevenu slatku papriku. Posolite i dinstajte 10-tak minuta bez dodavanja tekućine.
Dodajte ocijeđeni ječam, pasiranu rajčicu i vodu da prekrije sve sastojke.
Kada je ječam na pola kuhan dodajte zelenu leću. Po potrebi dodajte još tekućine (vode) jer će ju ječam i leća upiti.
Kada je leća kuhana, varivo je gotovo. Dodajte peršin i poslužite.