AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Gotovo uvijek u smočnici imam leću i ječam. Dodajte im još malo povrća i napravite ukusno varivo za cijelu obitelj. za manje od 40 kuna.

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja55 minutaUkupno vrijeme1 hr
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Ječam i zelenu leću potopite večer prije u hladnoj vodi, u dvije odvojene posude.

2

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i poriluk. Dodajte im na kockice narezanu mrkvu i papriku te lovorov list i mljevenu slatku papriku. Posolite i dinstajte 10-tak minuta bez dodavanja tekućine.

3

Dodajte ocijeđeni ječam, pasiranu rajčicu i vodu da prekrije sve sastojke.

4

Kada je ječam na pola kuhan dodajte zelenu leću. Po potrebi dodajte još tekućine (vode) jer će ju ječam i leća upiti.

5

Kada je leća kuhana, varivo je gotovo. Dodajte peršin i poslužite.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Ječam i zelenu leću potopite večer prije u hladnoj vodi, u dvije odvojene posude.

2

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i poriluk. Dodajte im na kockice narezanu mrkvu i papriku te lovorov list i mljevenu slatku papriku. Posolite i dinstajte 10-tak minuta bez dodavanja tekućine.

3

Dodajte ocijeđeni ječam, pasiranu rajčicu i vodu da prekrije sve sastojke.

4

Kada je ječam na pola kuhan dodajte zelenu leću. Po potrebi dodajte još tekućine (vode) jer će ju ječam i leća upiti.

5

Kada je leća kuhana, varivo je gotovo. Dodajte peršin i poslužite.

Varivo od zelene leće i ječma