Zanimljivo je kako djeca istu namirnicu u različitim kombinacijama ne vole. Moji dečki obožavaju varivo od leće, ali leću u ovoj kombinaciji su probali jedan griz i ostavili. No, to nije razlog da ne pripremite ove ukusne polpetice.
Crvenu leću skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite ju i dodajte joj na sitno narezan: luk, češnjak, jaje, sol, papar, malo kurkume, žlicu maslinovog ulja i zobene pahuljice.
Nemam neku idealnu gramažu za zobene pahuljice. Dodajte ih onoliko koliko vam je potrebno da napravite kompaktnu smjesu, tako da rukama možete oblikovati polpetice.
Na tavi zagrijte suncokretovo ili kokosovo ulje ili svinjsku mast, dakle masnoću po želji i stavite pržiti polpete po par minuta sa svake strane. Uživajte!
Sastojci
Upute
Crvenu leću skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite ju i dodajte joj na sitno narezan: luk, češnjak, jaje, sol, papar, malo kurkume, žlicu maslinovog ulja i zobene pahuljice.
Nemam neku idealnu gramažu za zobene pahuljice. Dodajte ih onoliko koliko vam je potrebno da napravite kompaktnu smjesu, tako da rukama možete oblikovati polpetice.
Na tavi zagrijte suncokretovo ili kokosovo ulje ili svinjsku mast, dakle masnoću po želji i stavite pržiti polpete po par minuta sa svake strane. Uživajte!