AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Zanimljivo je kako djeca istu namirnicu u različitim kombinacijama ne vole. Moji dečki obožavaju varivo od leće, ali leću u ovoj kombinaciji su probali jedan griz i ostavili. No, to nije razlog da ne pripremite ove ukusne polpetice.

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja45 minutaUkupno vrijeme50 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Crvenu leću skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite ju i dodajte joj na sitno narezan: luk, češnjak, jaje, sol, papar, malo kurkume, žlicu maslinovog ulja i zobene pahuljice.

2

Nemam neku idealnu gramažu za zobene pahuljice. Dodajte ih onoliko koliko vam je potrebno da napravite kompaktnu smjesu, tako da rukama možete oblikovati polpetice.

3

Na tavi zagrijte suncokretovo ili kokosovo ulje ili svinjsku mast, dakle masnoću po želji i stavite pržiti polpete po par minuta sa svake strane. Uživajte!

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Crvenu leću skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite ju i dodajte joj na sitno narezan: luk, češnjak, jaje, sol, papar, malo kurkume, žlicu maslinovog ulja i zobene pahuljice.

2

Nemam neku idealnu gramažu za zobene pahuljice. Dodajte ih onoliko koliko vam je potrebno da napravite kompaktnu smjesu, tako da rukama možete oblikovati polpetice.

3

Na tavi zagrijte suncokretovo ili kokosovo ulje ili svinjsku mast, dakle masnoću po želji i stavite pržiti polpete po par minuta sa svake strane. Uživajte!

Polpete od crvene leće