Panceta, parmezan, rikula, njoki...sastojci koje volimo u ukusnom i brzo pripremljenom jelu.
U kipuću i posoljenu vodu stavite kuhati njoke. Kada njoki isplivaju na površinu, vadite ih van. Za umak, sačuvajte oko 2 dcl vode u kojoj su se kuhali njoki.
U tavu zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak i na kockice narezanu slaninu. Pržite dok slanina ne dobije zlatnu boju i pazite da ne zagori. Slanini dodajte oko 1 dcl vode u kojoj su se kuhali njoki te rikulu koju ste narezali na komade od cca 2 cm. Sve dobro promiješajte.
Dodajte krem sir i naribani parmezan, sve dobro izmiješajte da se svi sastojci lijepo povežu. Dodajte još malo vode od kuhanja njoki i na kraju njoke. Ugasite vatru i jelo pospite svježe narezanim peršinom i parmezanom.
Sastojci
Upute
U kipuću i posoljenu vodu stavite kuhati njoke. Kada njoki isplivaju na površinu, vadite ih van. Za umak, sačuvajte oko 2 dcl vode u kojoj su se kuhali njoki.
U tavu zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak i na kockice narezanu slaninu. Pržite dok slanina ne dobije zlatnu boju i pazite da ne zagori. Slanini dodajte oko 1 dcl vode u kojoj su se kuhali njoki te rikulu koju ste narezali na komade od cca 2 cm. Sve dobro promiješajte.
Dodajte krem sir i naribani parmezan, sve dobro izmiješajte da se svi sastojci lijepo povežu. Dodajte još malo vode od kuhanja njoki i na kraju njoke. Ugasite vatru i jelo pospite svježe narezanim peršinom i parmezanom.