Rižoto s prosom. Proso sam također otkrila kada su mi djeca krenula s dohranom. Jako je zdrava namirnica, bez glutena i koristi kao lijek u borbi protiv bubrežnih kamenaca, anemije, kolesterola i mokraćnih infekcija. U ovom jelu ga kombiniram s puno sezonskog povrća.
Na maslinovom ulju dinstajte luk i češnjak, dok ne dobiju lijepu žutu boju. Zatim dodajte na kockice narezanu mrkvu, papriku i tikvicu, posolite i popaprite. Promiješajte kuhačom povrće i ostavite da se kuha na srednje jakoj vatri, 15-tak minuta, da povrće omekša.
Dodajte pasatu od rajčice te proso. Proso prethodno namočite minimalno 2 sata, a može i preko noći, isperite i dodajte u lonac.
Posolite i popaprite po želji te dodajte temeljac ili vodu, koliko je prosu potrebno (proso će popiti vodu kao riža). Na kraju dodajte nasjeckani peršin i komad maslaca.
Kada je proso kuhan dodajte komad maslaca i svježe narezan peršin. Poslužite ručak i uživajte u novoj verziji rižota.
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju dinstajte luk i češnjak, dok ne dobiju lijepu žutu boju. Zatim dodajte na kockice narezanu mrkvu, papriku i tikvicu, posolite i popaprite. Promiješajte kuhačom povrće i ostavite da se kuha na srednje jakoj vatri, 15-tak minuta, da povrće omekša.
Dodajte pasatu od rajčice te proso. Proso prethodno namočite minimalno 2 sata, a može i preko noći, isperite i dodajte u lonac.
Posolite i popaprite po želji te dodajte temeljac ili vodu, koliko je prosu potrebno (proso će popiti vodu kao riža). Na kraju dodajte nasjeckani peršin i komad maslaca.
Kada je proso kuhan dodajte komad maslaca i svježe narezan peršin. Poslužite ručak i uživajte u novoj verziji rižota.