Ne mogu reći da nas je ovaj recept oduševio, ali sam ga odlučila objaviti vama kao inspiraciju. Mislim da sam stavila previše rikule i češnjaka. No, u ovom receptu koji vama pišem sam količine smanjila. Ako volite rikulu i treba vam nešto brzo, onda je ova tjestenina pun pogodak.

Tjesteninu skuhajte i sačuvajte oko 1 dcl vode u kojoj se kuhala.
Rikulu, parmezan, češnjak, peršin, bademe i maslinovo ulje stavite u blender ili sjeckalicu i sameljite do strukture pesta.
Ako je potrebno dodajte još maslinovog ulja.
Pesto prelijte preko kuhane tjestenine zajedno s 1 dcl vode u kojoj se tjestenina kuhala. Sve dobro promiješajte i poslužite.
Sastojci
Upute
Tjesteninu skuhajte i sačuvajte oko 1 dcl vode u kojoj se kuhala.
Rikulu, parmezan, češnjak, peršin, bademe i maslinovo ulje stavite u blender ili sjeckalicu i sameljite do strukture pesta.
Ako je potrebno dodajte još maslinovog ulja.
Pesto prelijte preko kuhane tjestenine zajedno s 1 dcl vode u kojoj se tjestenina kuhala. Sve dobro promiješajte i poslužite.