Ima li jednostavnijeg ručka od onog kada sve namirnice stavite u posudu, a posudu u pećnicu. Dok se ovaj ručak peče, vi ste slobodni, jer pećnica radi umjesto vas. Za manje od sat vremena dobiti ćete fino meso s ukusnim prilogom.
Glavicu kupusa narežite na ploške debljine 2 cm i položite u pleh u kojem ćete ga peći zajedno s mesom. Kupus posolite, popaprite i dodajte mu glavicu luka i na ploške narezanu pancetu.
Na kupus stavite šnicle telećeg vrata, koje također posolite i popaprite. Dodajte svinjsku mast (može i obično suncokretovo ulje, ako nemate mast), pleh pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u pećnicu zagrijanu za 190 stupnjeva.
Nakon 40 minuta pećenja, maknite foliju da meso dobije lijepu boju. Servirajte ručak i uživajte u njemu sa svojom obitelji.
Sastojci
Upute
Glavicu kupusa narežite na ploške debljine 2 cm i položite u pleh u kojem ćete ga peći zajedno s mesom. Kupus posolite, popaprite i dodajte mu glavicu luka i na ploške narezanu pancetu.
Na kupus stavite šnicle telećeg vrata, koje također posolite i popaprite. Dodajte svinjsku mast (može i obično suncokretovo ulje, ako nemate mast), pleh pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u pećnicu zagrijanu za 190 stupnjeva.
Nakon 40 minuta pećenja, maknite foliju da meso dobije lijepu boju. Servirajte ručak i uživajte u njemu sa svojom obitelji.