AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Ovo jelo je nastalo na Braču, kada sam krenula kuhati teletinu s bižima i onda ipak odlučila smisliti nešto novo. Isprobajte novo obiteljsko jelo.

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja1 hrUkupno vrijeme1 hr 5 minuta
Priprema:
1

Teleće šnicle istucite batom. Na zagrijano suncokretovo ulje stavite ih peći dok ne dobiju boju sa svih strana.

2

Šnicle izvadite, a u istu posudu stavite dinstati luk, češnjak, naribanu mrkvu i tikvicu, na kockice narezanu papriku. Posolite i dinstajte 5-10 minuta.

3

Zatim u posudu vratite teleće šnicle, zajedno sa svim sokovima koji su pustili, dodajte pasiranu rajčicu i grašak. Kuhajte dok šnicli ne omekšaju i dok se umak ne zgusne.

4

Na kraju dodajte peršin i poslužite uz palentu. Uživajte u maminom ručku.

Sastojci

Upute

Priprema:
1

Teleće šnicle istucite batom. Na zagrijano suncokretovo ulje stavite ih peći dok ne dobiju boju sa svih strana.

2

Šnicle izvadite, a u istu posudu stavite dinstati luk, češnjak, naribanu mrkvu i tikvicu, na kockice narezanu papriku. Posolite i dinstajte 5-10 minuta.

3

Zatim u posudu vratite teleće šnicle, zajedno sa svim sokovima koji su pustili, dodajte pasiranu rajčicu i grašak. Kuhajte dok šnicli ne omekšaju i dok se umak ne zgusne.

4

Na kraju dodajte peršin i poslužite uz palentu. Uživajte u maminom ručku.

Teleći šnicli u umaku od povrća s palentom