AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Mogli ste primijetiti da od svinjetine, najviše koristim lungić, no otkrila sam i svinjsku lopaticu. Saznajte kako ju kombinirati i učiniti sočnom.

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja50 minutaUkupno vrijeme55 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Svinjsku lopaticu narežite na fete, posolite i popaprite i stavite dinstati na zagrijano suncokretovo ulje dok ne dobije lijepu boju sa svih strana.

2

Meso izvadite iz posude, a u posudu dodajte na sitno nasjeckan luk, češnjak i poriluk. Posolite. Kada povrće omekša dodajte mu na kockice narezanu mrkvu i papriku. Dinstajte par minuta pa vratite meso u posudu i dodajte pasiranu rajčicu i lovorov list.

3

Poklopite posudu i kuhajte 45 minuta na laganoj vatri dok meso ne omekša i dok se umak ne zgusne.

4

Poslužite uz rižu, pire ili palentu i uživajte u maminom ručku.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Svinjsku lopaticu narežite na fete, posolite i popaprite i stavite dinstati na zagrijano suncokretovo ulje dok ne dobije lijepu boju sa svih strana.

2

Meso izvadite iz posude, a u posudu dodajte na sitno nasjeckan luk, češnjak i poriluk. Posolite. Kada povrće omekša dodajte mu na kockice narezanu mrkvu i papriku. Dinstajte par minuta pa vratite meso u posudu i dodajte pasiranu rajčicu i lovorov list.

3

Poklopite posudu i kuhajte 45 minuta na laganoj vatri dok meso ne omekša i dok se umak ne zgusne.

4

Poslužite uz rižu, pire ili palentu i uživajte u maminom ručku.

Svinjska lopatica u umaku od povrća s rižom