Od svih iznutrica, jetrica su mi najdraža. Djeca ih ne vole, bar ne moja. Cjenovno su prihvatljiva, a posuta češnjakom, peršinom i maslinovim uljem, pružaju savršen zalogaj. Meni odlično pašu uz pire od krumpira i graška. Ovo je još jedna ideja za brzi ručak!

Jetrica narežite na fete debljine 1 cm. Ako ste prijatelj s mesarom, zamolite ga da to učini umjesto vas, ja nisam pa ih nisam baš najljepše izrezala.
Na tavi zagrijte svinjsku mast i stavite pržiti jetrice po 2 minute sa svake strane. Ako ih pržite duže postatiti će gumnaste i tvrde.
Pržene jetrice posolite, popaprite, pospite češnjakom, peršinom, maslinovim uljem i masnoćom na kojoj su ste pekle.
Pire od krumpira s graškom napravite po ovom receptu i poslužite uz jetrice.
Sastojci
Upute
Jetrica narežite na fete debljine 1 cm. Ako ste prijatelj s mesarom, zamolite ga da to učini umjesto vas, ja nisam pa ih nisam baš najljepše izrezala.
Na tavi zagrijte svinjsku mast i stavite pržiti jetrice po 2 minute sa svake strane. Ako ih pržite duže postatiti će gumnaste i tvrde.
Pržene jetrice posolite, popaprite, pospite češnjakom, peršinom, maslinovim uljem i masnoćom na kojoj su ste pekle.
Pire od krumpira s graškom napravite po ovom receptu i poslužite uz jetrice.