AuthormaminRucak
RatingDifficultyJednostavno

Hranjiv obrok, koji se nije svidio mojim dečkima. No, to ne znači da vašoj obitelji ovaj recept neće postati jedno novo jelo na obiteljskim jelovniku. Isprobajte!

Yields4 Servings
Prep Time5 minsCook Time55 minsTotal Time1 hr
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Piletinu posolite i stavite ju pržiti na suncokretovom ulju, dok ne dobije lijepu boju sa svih strana.

2

Piletinu izvadite, a u lonac ulijte maslinovo ulje i stavite na kockice narezan: luk, mrkvu i tikvicu. Posolite. Dinstajte par minuta pa dodajte mljevenu slatku papriku i pasiranu rajčicu. Dinstajte 10-tak minuta.

3

Vratite piletinu u lonac i dodajte zelenu leću, koju ste potopili u vodi, minimalno dva sata. U lonac dodajte malo vode, onoliko koliko je potrebno leći da se skuha.

4

Kada je leća kuhana, u lonac dodajte skuhane i ocijeđene široke rezance, peršin i sve dobro promiješajte.

Ingredients

Sastojci za mamin ručak:

Directions

Priprema:
1

Piletinu posolite i stavite ju pržiti na suncokretovom ulju, dok ne dobije lijepu boju sa svih strana.

2

Piletinu izvadite, a u lonac ulijte maslinovo ulje i stavite na kockice narezan: luk, mrkvu i tikvicu. Posolite. Dinstajte par minuta pa dodajte mljevenu slatku papriku i pasiranu rajčicu. Dinstajte 10-tak minuta.

3

Vratite piletinu u lonac i dodajte zelenu leću, koju ste potopili u vodi, minimalno dva sata. U lonac dodajte malo vode, onoliko koliko je potrebno leći da se skuha.

4

Kada je leća kuhana, u lonac dodajte skuhane i ocijeđene široke rezance, peršin i sve dobro promiješajte.

Široki rezanci u umaku od piletine, povrća i zelene leće