AuthormaminRucak
RatingDifficultyJednostavno

Patlidžan je povrće koje me oduševljava. Lijep, gorak i pomalo neobičan, a daje tako ukusna jela! Ovoj rižoto je jedno od njih. Probajte!

rizoto s patlidzanom
Yields4 Servings
Prep Time15 minsCook Time20 minsTotal Time35 mins
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Patlidžan operite, narežite na kockice i posolite. Ostavite 10-15 minuta da pusti gorčinu. Ocijedite ga i krenite u pripremu rižota.

2

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak, kada dobiju zlatnu boju dodajte na kockice narezan patlidžan i posolite. Prijajte dok patlidžan ne omekša.

3

Dodajte rižu u posudu s povrćem i tostirajte ju bez dodavanja vode. Kada postane staklasta polako dodajte vodu ili temeljac. Sve lijepo promiješajte i kuhajte dok riža ne omekša uz povremeno dodavanje vode.

4

Kada je rižoto gotov dodajte maslac, na sitno narezan peršin i parmezan.

Ingredients

Sastojci za mamin ručak:

Directions

Priprema:
1

Patlidžan operite, narežite na kockice i posolite. Ostavite 10-15 minuta da pusti gorčinu. Ocijedite ga i krenite u pripremu rižota.

2

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak, kada dobiju zlatnu boju dodajte na kockice narezan patlidžan i posolite. Prijajte dok patlidžan ne omekša.

3

Dodajte rižu u posudu s povrćem i tostirajte ju bez dodavanja vode. Kada postane staklasta polako dodajte vodu ili temeljac. Sve lijepo promiješajte i kuhajte dok riža ne omekša uz povremeno dodavanje vode.

4

Kada je rižoto gotov dodajte maslac, na sitno narezan peršin i parmezan.

Rižoto s patlidžanom