Jelo koje oduševljava. Odlična kombinacija sezonskog povrća, tjestenine i leće. Prolazi i kod djece. Super ručak ako idete na put i treba vam nešto da pojedete usput 🙂 Mene će ovo jelo zauvijek podsjećati na naš izlet na Brijune i plažu u Fažani gdje smo ga jeli, onako spontano uz šum mora.
Ako koristite suhu leću, potopite ju u vodi minimalno 2 sata prije kuhanja. Ako koristite konzerviranu, preskočite ovaj korak.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak pa dodajte na kockice narezanu: mrkvu, papriku i tikvicu. Posolite, popaprite i dodajte prstohvat kurkume.
Kada povrće malo omekša ulijte pasiranu rajčicu i po potrebi malo vode. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 15-tak minuta.
Leću stavite kuhati u posoljenu vodu. Kuhajte ju 15-tak minuta. U drugoj posudi skuhajte tjesteninu.
Kada je povrće kuhano dodajte mu ocijeđenu leću i tjesteninu, zajedno s malo vode u kojoj se tjestenina kuhala.
Jelo pospite peršinom i uživajte u ukusnoj tjestenini, vitaminima i mineralima.
Sastojci
Upute
Ako koristite suhu leću, potopite ju u vodi minimalno 2 sata prije kuhanja. Ako koristite konzerviranu, preskočite ovaj korak.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak pa dodajte na kockice narezanu: mrkvu, papriku i tikvicu. Posolite, popaprite i dodajte prstohvat kurkume.
Kada povrće malo omekša ulijte pasiranu rajčicu i po potrebi malo vode. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 15-tak minuta.
Leću stavite kuhati u posoljenu vodu. Kuhajte ju 15-tak minuta. U drugoj posudi skuhajte tjesteninu.
Kada je povrće kuhano dodajte mu ocijeđenu leću i tjesteninu, zajedno s malo vode u kojoj se tjestenina kuhala.
Jelo pospite peršinom i uživajte u ukusnoj tjestenini, vitaminima i mineralima.