AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Jelo koje oduševljava. Odlična kombinacija sezonskog povrća, tjestenine i leće. Prolazi i kod djece. Super ručak ako idete na put i treba vam nešto da pojedete usput 🙂 Mene će ovo jelo zauvijek podsjećati na naš izlet na Brijune i plažu u Fažani gdje smo ga jeli, onako spontano uz šum mora.

tjestenina s povrcem i lecom
Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja25 minutaUkupno vrijeme30 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Ako koristite suhu leću, potopite ju u vodi minimalno 2 sata prije kuhanja. Ako koristite konzerviranu, preskočite ovaj korak.

2

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak pa dodajte na kockice narezanu: mrkvu, papriku i tikvicu. Posolite, popaprite i dodajte prstohvat kurkume.

3

Kada povrće malo omekša ulijte pasiranu rajčicu i po potrebi malo vode. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 15-tak minuta.

4

Leću stavite kuhati u posoljenu vodu. Kuhajte ju 15-tak minuta. U drugoj posudi skuhajte tjesteninu.

5

Kada je povrće kuhano dodajte mu ocijeđenu leću i tjesteninu, zajedno s malo vode u kojoj se tjestenina kuhala.

6

Jelo pospite peršinom i uživajte u ukusnoj tjestenini, vitaminima i mineralima.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Ako koristite suhu leću, potopite ju u vodi minimalno 2 sata prije kuhanja. Ako koristite konzerviranu, preskočite ovaj korak.

2

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak pa dodajte na kockice narezanu: mrkvu, papriku i tikvicu. Posolite, popaprite i dodajte prstohvat kurkume.

3

Kada povrće malo omekša ulijte pasiranu rajčicu i po potrebi malo vode. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 15-tak minuta.

4

Leću stavite kuhati u posoljenu vodu. Kuhajte ju 15-tak minuta. U drugoj posudi skuhajte tjesteninu.

5

Kada je povrće kuhano dodajte mu ocijeđenu leću i tjesteninu, zajedno s malo vode u kojoj se tjestenina kuhala.

6

Jelo pospite peršinom i uživajte u ukusnoj tjestenini, vitaminima i mineralima.

Tjestenina s povrćem i lećom