Ukusno jelo uz koje možete poslužiti krumpir pire s dodatkom graška.

Ako su vam šnicli debeli, prvo ih istucite batom, zatim začinite sa suncokretovim uljem, solju i paprom i s jedne strane ih uvaljajte u brašno.
Na zagrijanu tavu stavite šnicle sa strane koje je uvaljana u brašno. Pržite dok šnicli sa svih strana ne dobiju finu boju. Zatim šnicle izvadite iz tave na tanjur i ostavite sa strane.
Na masnoći na kojoj se pekla teletina stavite na sitno narezan luk i češnjak. Kada luk i češnjak dobiju zlatnu boju, vratite meso u tavu i po potrebi dolijte malo vode.
Smanjite vatru i ostavite jelo da se kuha 40-tak minuta. Dodati na ploške narezane šampinjone, posolite i popaprite.
Kada šampinjoni omekšaju, jelo pospite svježe nasjeckanim peršinom.
Sastojci
Upute
Ako su vam šnicli debeli, prvo ih istucite batom, zatim začinite sa suncokretovim uljem, solju i paprom i s jedne strane ih uvaljajte u brašno.
Na zagrijanu tavu stavite šnicle sa strane koje je uvaljana u brašno. Pržite dok šnicli sa svih strana ne dobiju finu boju. Zatim šnicle izvadite iz tave na tanjur i ostavite sa strane.
Na masnoći na kojoj se pekla teletina stavite na sitno narezan luk i češnjak. Kada luk i češnjak dobiju zlatnu boju, vratite meso u tavu i po potrebi dolijte malo vode.
Smanjite vatru i ostavite jelo da se kuha 40-tak minuta. Dodati na ploške narezane šampinjone, posolite i popaprite.
Kada šampinjoni omekšaju, jelo pospite svježe nasjeckanim peršinom.