Šparoge su bogate nutrijentima, a siromašne kalorijama. Poznato je da jedna šalica kuhanih šparoga ima svega 43 kalorije, stoga ih možete jesti koliko god želite. iznimno zdrave za normalan rad jetre, bubrega i pluća, a odlične su i za dijabetičare. Dostupne su od ožujka do srpnja. Uživajte u njima u ukusnoj kombinaciji s piletinom i njokima.
Piletinu posolite, popaprite i začinite maslinovim uljem. Sve dobro rukama promiješajte. Na zagrijano ulje stavite piletinu da dobije zlatnu boju sa svih strana.
Kada je piletina dobila lijepu boju, izvadite ju u zdjelu ili na tanjur i ostavite sa strane. Na masnoći na kojoj se pržila, dodajte na kockice narezan: luk, poriluk i špek. Dobro promiješajte i vratite piletinu u posudu.
Dodajte mlijeko te još malo posolite i popaprite. Poklopite posudu i neka se jelo krčka na laganoj vatri 20-tak minuta.
Dodajte naribani češnjak i šparoge. Obzirom da sam koristila smrznute dodala sam ih pred kraj kuhanja jer ima treba svega 5-10 minuta. Ako je sezona i koristite svježe šparoge, dodajte ih prije u jelo.
U drugi lonac stavite hladnu vodu. Kada zakipi dodajte sol i njoke. Kada njoki isplivaju na površinu vode, odmah ih izvadite van da se ne prekuhaju.
Njoke dodajte u posudu s piletinom. Promiješajte i gotovo jelo pospite svježe narezanim peršinom. Uživajte u maminom ručku!
Sastojci
Upute
Piletinu posolite, popaprite i začinite maslinovim uljem. Sve dobro rukama promiješajte. Na zagrijano ulje stavite piletinu da dobije zlatnu boju sa svih strana.
Kada je piletina dobila lijepu boju, izvadite ju u zdjelu ili na tanjur i ostavite sa strane. Na masnoći na kojoj se pržila, dodajte na kockice narezan: luk, poriluk i špek. Dobro promiješajte i vratite piletinu u posudu.
Dodajte mlijeko te još malo posolite i popaprite. Poklopite posudu i neka se jelo krčka na laganoj vatri 20-tak minuta.
Dodajte naribani češnjak i šparoge. Obzirom da sam koristila smrznute dodala sam ih pred kraj kuhanja jer ima treba svega 5-10 minuta. Ako je sezona i koristite svježe šparoge, dodajte ih prije u jelo.
U drugi lonac stavite hladnu vodu. Kada zakipi dodajte sol i njoke. Kada njoki isplivaju na površinu vode, odmah ih izvadite van da se ne prekuhaju.
Njoke dodajte u posudu s piletinom. Promiješajte i gotovo jelo pospite svježe narezanim peršinom. Uživajte u maminom ručku!