AutormaminRucak
RatingTežina pripremeSrednje

Šparoge su bogate nutrijentima, a siromašne kalorijama. Poznato je da jedna šalica kuhanih šparoga ima svega 43 kalorije, stoga ih možete jesti koliko god želite. iznimno zdrave za normalan rad jetre, bubrega i pluća, a odlične su i za dijabetičare. Dostupne su od ožujka do srpnja. Uživajte u njima u ukusnoj kombinaciji s piletinom i njokima.

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme10 minutaVrijeme kuhanja1 hrUkupno vrijeme1 hr 10 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Piletinu posolite, popaprite i začinite maslinovim uljem. Sve dobro rukama promiješajte. Na zagrijano ulje stavite piletinu da dobije zlatnu boju sa svih strana.

2

Kada je piletina dobila lijepu boju, izvadite ju u zdjelu ili na tanjur i ostavite sa strane. Na masnoći na kojoj se pržila, dodajte na kockice narezan: luk, poriluk i špek. Dobro promiješajte i vratite piletinu u posudu.

3

Dodajte mlijeko te još malo posolite i popaprite. Poklopite posudu i neka se jelo krčka na laganoj vatri 20-tak minuta.

4

Dodajte naribani češnjak i šparoge. Obzirom da sam koristila smrznute dodala sam ih pred kraj kuhanja jer ima treba svega 5-10 minuta. Ako je sezona i koristite svježe šparoge, dodajte ih prije u jelo.

5

U drugi lonac stavite hladnu vodu. Kada zakipi dodajte sol i njoke. Kada njoki isplivaju na površinu vode, odmah ih izvadite van da se ne prekuhaju.

6

Njoke dodajte u posudu s piletinom. Promiješajte i gotovo jelo pospite svježe narezanim peršinom. Uživajte u maminom ručku!

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Piletinu posolite, popaprite i začinite maslinovim uljem. Sve dobro rukama promiješajte. Na zagrijano ulje stavite piletinu da dobije zlatnu boju sa svih strana.

2

Kada je piletina dobila lijepu boju, izvadite ju u zdjelu ili na tanjur i ostavite sa strane. Na masnoći na kojoj se pržila, dodajte na kockice narezan: luk, poriluk i špek. Dobro promiješajte i vratite piletinu u posudu.

3

Dodajte mlijeko te još malo posolite i popaprite. Poklopite posudu i neka se jelo krčka na laganoj vatri 20-tak minuta.

4

Dodajte naribani češnjak i šparoge. Obzirom da sam koristila smrznute dodala sam ih pred kraj kuhanja jer ima treba svega 5-10 minuta. Ako je sezona i koristite svježe šparoge, dodajte ih prije u jelo.

5

U drugi lonac stavite hladnu vodu. Kada zakipi dodajte sol i njoke. Kada njoki isplivaju na površinu vode, odmah ih izvadite van da se ne prekuhaju.

6

Njoke dodajte u posudu s piletinom. Promiješajte i gotovo jelo pospite svježe narezanim peršinom. Uživajte u maminom ručku!

Piletina s njokima u umaku od šparoga