Domaća pileća juha lijeći dušu. Na našem je tjednom jelovniku barem jedanput. Kao i u svaku juhu, ubacim sve što nam priroda i sezona pruža.
Meso i povrće oprati i narezati na komade srednje veličine. Sve staviti u lonac i preliti hladnom vodom da pokrije meso i povrće. Dodati žličicu soli i žlicu maslinovog ulja. Staviti kuhati.
Kuhati minimalno sat vremena, da se povrće raspada, a meso počne odvajati od kosti. Procijediti juhu.
Razmuti vilicom jedno jaje i postepeno dodavati griz, koliko smjesa traži. Posoliti i ostaviti par minuta da smjesa za noklice odstoji.
Procijeđenu juhu zakuhati do vrenja i postepeno žličicom dodavati jednu po jednu noklicu (prije prvog dodavanja žlicu umočiti u juhu da se smjesa ne lijepi).
Kuhati 10-tak minuta i poslužiti najbolju maminu pileću juhu!
Sastojci
Upute
Meso i povrće oprati i narezati na komade srednje veličine. Sve staviti u lonac i preliti hladnom vodom da pokrije meso i povrće. Dodati žličicu soli i žlicu maslinovog ulja. Staviti kuhati.
Kuhati minimalno sat vremena, da se povrće raspada, a meso počne odvajati od kosti. Procijediti juhu.
Razmuti vilicom jedno jaje i postepeno dodavati griz, koliko smjesa traži. Posoliti i ostaviti par minuta da smjesa za noklice odstoji.
Procijeđenu juhu zakuhati do vrenja i postepeno žličicom dodavati jednu po jednu noklicu (prije prvog dodavanja žlicu umočiti u juhu da se smjesa ne lijepi).
Kuhati 10-tak minuta i poslužiti najbolju maminu pileću juhu!