AuthormaminRucak
RatingDifficultyJednostavno

Patlidžan - ljepotan! Tako ga zovu moji dečki, iako im ovo jelo i nije najdraže. Za nas malo veće - odličan prilog uz komad mesa! Ljeto na tanjuru!

punjeni patlidžan
Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time55 minsTotal Time1 hr 5 mins
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Patlidžanima odstranite peteljku i prerežite ih na pola. Nožem ili žlicom izdubite meso patlidžana i napravite male lađice koje ćete napuniti ostalim sastojcima.

2

U tavi na maslinovom ulju popržite luk i češnjak te dodajte na kockice narezanu papriku, meso patlidžana (birajte meso patlidžana koje nema koščica, radi gorčine) i na pola narezane cherry rajčice. Posolite, popaprite i sve lijepo promiješajte.

3

Dodajte rižu, kratko propirjajte i ugasite vatru. Riža ne mora biti skuhana jer patlidžani idu u pećnicu. U smjesu dodajte parmezan.

4

Povrćem i rižom napunite patlidžane. Preko punjenja stavite listiće gaude i pospite ih origanom. Stavite peči na 190 stupnjeva, cca 45 minuta. Pecite 30 minuta prekriveno folijom, a nakon toga bez folije. Vilicom provjeravajte patlidžan, kada mu je kora mekana, ručak / prilog je gotov!

Ingredients

Sastojci za mamin ručak:

Directions

Priprema:
1

Patlidžanima odstranite peteljku i prerežite ih na pola. Nožem ili žlicom izdubite meso patlidžana i napravite male lađice koje ćete napuniti ostalim sastojcima.

2

U tavi na maslinovom ulju popržite luk i češnjak te dodajte na kockice narezanu papriku, meso patlidžana (birajte meso patlidžana koje nema koščica, radi gorčine) i na pola narezane cherry rajčice. Posolite, popaprite i sve lijepo promiješajte.

3

Dodajte rižu, kratko propirjajte i ugasite vatru. Riža ne mora biti skuhana jer patlidžani idu u pećnicu. U smjesu dodajte parmezan.

4

Povrćem i rižom napunite patlidžane. Preko punjenja stavite listiće gaude i pospite ih origanom. Stavite peči na 190 stupnjeva, cca 45 minuta. Pecite 30 minuta prekriveno folijom, a nakon toga bez folije. Vilicom provjeravajte patlidžan, kada mu je kora mekana, ručak / prilog je gotov!

Patlidžan punjen povrćem i rižom