Patlidžan - ljepotan! Tako ga zovu moji dečki, iako im ovo jelo i nije najdraže. Za nas malo veće - odličan prilog uz komad mesa! Ljeto na tanjuru!
Patlidžanima odstranite peteljku i prerežite ih na pola. Nožem ili žlicom izdubite meso patlidžana i napravite male lađice koje ćete napuniti ostalim sastojcima.
U tavi na maslinovom ulju popržite luk i češnjak te dodajte na kockice narezanu papriku, meso patlidžana (birajte meso patlidžana koje nema koščica, radi gorčine) i na pola narezane cherry rajčice. Posolite, popaprite i sve lijepo promiješajte.
Dodajte rižu, kratko propirjajte i ugasite vatru. Riža ne mora biti skuhana jer patlidžani idu u pećnicu. U smjesu dodajte parmezan.
Povrćem i rižom napunite patlidžane. Preko punjenja stavite listiće gaude i pospite ih origanom. Stavite peči na 190 stupnjeva, cca 45 minuta. Pecite 30 minuta prekriveno folijom, a nakon toga bez folije. Vilicom provjeravajte patlidžan, kada mu je kora mekana, ručak / prilog je gotov!
Sastojci
Upute
Patlidžanima odstranite peteljku i prerežite ih na pola. Nožem ili žlicom izdubite meso patlidžana i napravite male lađice koje ćete napuniti ostalim sastojcima.
U tavi na maslinovom ulju popržite luk i češnjak te dodajte na kockice narezanu papriku, meso patlidžana (birajte meso patlidžana koje nema koščica, radi gorčine) i na pola narezane cherry rajčice. Posolite, popaprite i sve lijepo promiješajte.
Dodajte rižu, kratko propirjajte i ugasite vatru. Riža ne mora biti skuhana jer patlidžani idu u pećnicu. U smjesu dodajte parmezan.
Povrćem i rižom napunite patlidžane. Preko punjenja stavite listiće gaude i pospite ih origanom. Stavite peči na 190 stupnjeva, cca 45 minuta. Pecite 30 minuta prekriveno folijom, a nakon toga bez folije. Vilicom provjeravajte patlidžan, kada mu je kora mekana, ručak / prilog je gotov!