Nimalo jeftin ručak, ali jako ukusan. Kombinacija lignji, kozica i ječmene kaše (orza) je pun pogodak. Isprobajte.

Ječmenu kašu potopite večer prije ili 2 sata prije kuhanja. Procijedite ju i stavite kuhati u posoljenu vodu s malo maslinovog ulja. Ne trebate ju skuhati do kraja, bitno da malo omekša.
Za to vrijeme na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Dodajte im kozice, lignje i lovorov list.
Dinstajte par minuta pa dodajte pasiranu rajčicu. Kuhajte 15-tak minuta pa dodajte ječmenu kašu.
Kuhajte još 10-tak minuta da se kaša do kraja skuha i sve lijepo poveže. Dodajte svježe nasjeckani peršin, još malo maslinovog ulja i poslužite.
Sastojci
Upute
Ječmenu kašu potopite večer prije ili 2 sata prije kuhanja. Procijedite ju i stavite kuhati u posoljenu vodu s malo maslinovog ulja. Ne trebate ju skuhati do kraja, bitno da malo omekša.
Za to vrijeme na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Dodajte im kozice, lignje i lovorov list.
Dinstajte par minuta pa dodajte pasiranu rajčicu. Kuhajte 15-tak minuta pa dodajte ječmenu kašu.
Kuhajte još 10-tak minuta da se kaša do kraja skuha i sve lijepo poveže. Dodajte svježe nasjeckani peršin, još malo maslinovog ulja i poslužite.