AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Nimalo jeftin ručak, ali jako ukusan. Kombinacija lignji, kozica i ječmene kaše (orza) je pun pogodak. Isprobajte.

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja55 minutaUkupno vrijeme1 hr
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Ječmenu kašu potopite večer prije ili 2 sata prije kuhanja. Procijedite ju i stavite kuhati u posoljenu vodu s malo maslinovog ulja. Ne trebate ju skuhati do kraja, bitno da malo omekša.

2

Za to vrijeme na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Dodajte im kozice, lignje i lovorov list.

3

Dinstajte par minuta pa dodajte pasiranu rajčicu. Kuhajte 15-tak minuta pa dodajte ječmenu kašu.

4

Kuhajte još 10-tak minuta da se kaša do kraja skuha i sve lijepo poveže. Dodajte svježe nasjeckani peršin, još malo maslinovog ulja i poslužite.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Ječmenu kašu potopite večer prije ili 2 sata prije kuhanja. Procijedite ju i stavite kuhati u posoljenu vodu s malo maslinovog ulja. Ne trebate ju skuhati do kraja, bitno da malo omekša.

2

Za to vrijeme na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Dodajte im kozice, lignje i lovorov list.

3

Dinstajte par minuta pa dodajte pasiranu rajčicu. Kuhajte 15-tak minuta pa dodajte ječmenu kašu.

4

Kuhajte još 10-tak minuta da se kaša do kraja skuha i sve lijepo poveže. Dodajte svježe nasjeckani peršin, još malo maslinovog ulja i poslužite.

Orzoto s kozicama i lignjama