AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Jelo iz jedne posude koje će vas oduševiti. Super kombinacije leća, mesa i tjestenine neka vam bude inspiracija za jedan od sljedećih obiteljskih ručkova.

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja1 hr 20 minutaUkupno vrijeme1 hr 25 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Leću potopite barem dva sata prije kuhanja.

2

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak, dodajte im na kockice narezanu mrkvu. Posolite.

3

Zatim dodajte mljeveno meso i opet posolite. Kada meso dobije boju dodajte pasiranu rajčicu. Kuhajte na laganoj vatri cca 40 minuta. Ako je potrebno, dodajte malo vode.

4

Zatim dodajte ocijeđenu leću i cca 1,5 dcl vode, da se leća može skuhati.

5

Kada leća omekša dodajte tjesteninu i još malo vode. Poklopite i kuhajte dok se tjestenina ne skuha i jelo ne postane dovoljno gusto. Na kraju dodajte peršin i uživajte.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Leću potopite barem dva sata prije kuhanja.

2

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak, dodajte im na kockice narezanu mrkvu. Posolite.

3

Zatim dodajte mljeveno meso i opet posolite. Kada meso dobije boju dodajte pasiranu rajčicu. Kuhajte na laganoj vatri cca 40 minuta. Ako je potrebno, dodajte malo vode.

4

Zatim dodajte ocijeđenu leću i cca 1,5 dcl vode, da se leća može skuhati.

5

Kada leća omekša dodajte tjesteninu i još malo vode. Poklopite i kuhajte dok se tjestenina ne skuha i jelo ne postane dovoljno gusto. Na kraju dodajte peršin i uživajte.

Mljeveno meso s lećom i tjesteninom