Obožavam rižu iz pećnice. Možda vam na prvu zvuči čudno, ali riža pripremljena na ovakav način je ukusnija, sočnija i hrskavija. Svakako isprobajte. Postupak je jednostavan. Nema mnogo mješanja i stajanja pokraj štednjaka.
Piletinu začinite sa soli i paprom i stavite pržiti na zagrijano ulje. Piletinu pržite nekoliko minuta, dok sa svake strane ne dobije lijepu boju.
Meso izvadite i u posudu u kojoj se dinstala piletina, dodajte na sitno nasjeckan luk i češnjak. Posolite pa dodajte na kockice narezanu mrkvu i papriku.
Dinstajte 10-tak minuta.
U vatrostalnu posudu stavite rižu (sirovu rižu), na rižu stavite meso i dinstano povrće. Zalijte temeljcem ili vodom da prekrije sve sastojke.
Piletinu s rižom stavite peći u pečnicu na 180 stupnjeva / 20-tak minuta. Gotovo jelo pospite peršinom.
Ovako primljemljena riža je mnogo ukusnija od klasičnog rižota i hrskavija. Uživajte!
Sastojci
Upute
Piletinu začinite sa soli i paprom i stavite pržiti na zagrijano ulje. Piletinu pržite nekoliko minuta, dok sa svake strane ne dobije lijepu boju.
Meso izvadite i u posudu u kojoj se dinstala piletina, dodajte na sitno nasjeckan luk i češnjak. Posolite pa dodajte na kockice narezanu mrkvu i papriku.
Dinstajte 10-tak minuta.
U vatrostalnu posudu stavite rižu (sirovu rižu), na rižu stavite meso i dinstano povrće. Zalijte temeljcem ili vodom da prekrije sve sastojke.
Piletinu s rižom stavite peći u pečnicu na 180 stupnjeva / 20-tak minuta. Gotovo jelo pospite peršinom.
Ovako primljemljena riža je mnogo ukusnija od klasičnog rižota i hrskavija. Uživajte!