Brzo, fino i sočno meso. Ručak za poželjeti! Lungić obično radim u umaku od šampinjona, ali ovaj recept mi je TOP jer je sve brzo gotovo i kao prilog super paše lešo sezonsko povrće.
Lungić izrežite na medaljone debljine 1 - 1,5 cm. Posolite i popaprite meso te ga uvaljajte u brašno sa svih strana.
U tavu zagrijte maslinovo ulje i dodajte meso. Pecite 3-4 minute sa svake strane da dobije lijepu boju. Lungić izvadite iz tave i ostavite sa strane.
Promiješajte med, soja umak, češnjak, ružmarin i temeljac te ulijte u tavu u kojoj se peklo meso. Pustite da se krčka 1-2 minute da se svi okusi sjedine. Vratite meso u tavu. Poklopite i ostavite da se kuha 15-tak minuta dok skroz ne omekša, a umak se reducira.
SAVJET PLUS: Ja sam uz lungić poslužila brokulu s graškom i krumpirom na lešo.
Kuhanu brokulu, grašak i krumpir sam začinila sa solju, paprom, češnjakom i maslinovim uljem. Uz ovo jelo paše i cvjetača, kupus, blitva ili kelj nen lešo. Kuhajte ono što volite i ono što je u sezoni.
Sastojci
Upute
Lungić izrežite na medaljone debljine 1 - 1,5 cm. Posolite i popaprite meso te ga uvaljajte u brašno sa svih strana.
U tavu zagrijte maslinovo ulje i dodajte meso. Pecite 3-4 minute sa svake strane da dobije lijepu boju. Lungić izvadite iz tave i ostavite sa strane.
Promiješajte med, soja umak, češnjak, ružmarin i temeljac te ulijte u tavu u kojoj se peklo meso. Pustite da se krčka 1-2 minute da se svi okusi sjedine. Vratite meso u tavu. Poklopite i ostavite da se kuha 15-tak minuta dok skroz ne omekša, a umak se reducira.
SAVJET PLUS: Ja sam uz lungić poslužila brokulu s graškom i krumpirom na lešo.
Kuhanu brokulu, grašak i krumpir sam začinila sa solju, paprom, češnjakom i maslinovim uljem. Uz ovo jelo paše i cvjetača, kupus, blitva ili kelj nen lešo. Kuhajte ono što volite i ono što je u sezoni.