AuthormaminRucak
RatingDifficultyJednostavno

Ma kako zvali ovo povrće, složiti ćete se da je jako ukusno. Ma da, mišljenja oko cvjetače su podijeljena. Nekome je preintezivna, a nekome slatka i ukusna. Ja cvjetaču najviše volim baš na ovaj način. Lešo, jednostavno i bez mnogo filozofije. Super paše kao prilog uz komad mesa. Uživajte!

Yields4 Servings
Prep Time5 minsCook Time25 minsTotal Time30 mins
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Cvjetaču dobro operite i izrežite na manje cvjetove. Stavite ju kuhati u posoljenu vodu i kuhajte dok ne omekša.

2

Kuhanu cvjetaču procijedite i začinite sa solju, paprom i maslinovim uljem. Poslužite uz komad mesa.

CategoryTags

Ingredients

Sastojci za mamin ručak:

Directions

Priprema:
1

Cvjetaču dobro operite i izrežite na manje cvjetove. Stavite ju kuhati u posoljenu vodu i kuhajte dok ne omekša.

2

Kuhanu cvjetaču procijedite i začinite sa solju, paprom i maslinovim uljem. Poslužite uz komad mesa.

Lešo karfiol / cvjetača / kaul