AutormaminRucak
RatingTežina pripremeSrednje

Za pripremu jela "maminog ručka" obično vam treba do jedan i pol sat, ali za ovaj recept potrebno vam je 4 puta više vremena. No, zbilja se isplati, jer domaću šalšu možete zamrznuti i poslužiti kao prilog uz pečeno meso ili popularno sa špagetima! Ako nemate domaće rajčice, potrudite ih se pronaći na tržnici! Što zrelije to bolje! Ovo je recept koji sam naslijedila od svoje mame, a ona od moje bake! Miriše na ljeto!

salsa
Daje4 porcije
Vrijeme pripreme3 hrsVrijeme kuhanja4 hrsUkupno vrijeme7 hrs
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Rajčice operite i stavite u veliki lonac zajedno s 2-3 dcl hladne vode. Stavite na vatru da voda zakuha i ostavite rajčice nekoliko minuta u toj vodi.

2

Procijedite i ostavite minimalno 2h da voda izađe (može i preko noći). Što više vode izađe, manje će vremena biti potrebno za kuhanje.

3

Procijeđene rajčice usitnite štapnim mikserom, a nakon toga kroz pasirku kako biste odstranili kožu i koščice rajčice.

4

Na maslinovom ulju stavite pirjati na sitno narezani češnjak. Kada češnjak zamiriše dodajte propasirane rajčice i žličicu soli.

5

Kuhajte na laganoj vatri 3 do 4 sata uz povremeno miješanje. Pred kraj kuhanja dodajte šećer i na sitno nasjeckani peršin. I to je to!

6

SAVJET PLUS: Kada se šalša ohladi stavite ju u vrečice i spremite u zamrzivač ili ju možete odmah koristiti za ručak!

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Rajčice operite i stavite u veliki lonac zajedno s 2-3 dcl hladne vode. Stavite na vatru da voda zakuha i ostavite rajčice nekoliko minuta u toj vodi.

2

Procijedite i ostavite minimalno 2h da voda izađe (može i preko noći). Što više vode izađe, manje će vremena biti potrebno za kuhanje.

3

Procijeđene rajčice usitnite štapnim mikserom, a nakon toga kroz pasirku kako biste odstranili kožu i koščice rajčice.

4

Na maslinovom ulju stavite pirjati na sitno narezani češnjak. Kada češnjak zamiriše dodajte propasirane rajčice i žličicu soli.

5

Kuhajte na laganoj vatri 3 do 4 sata uz povremeno miješanje. Pred kraj kuhanja dodajte šećer i na sitno nasjeckani peršin. I to je to!

6

SAVJET PLUS: Kada se šalša ohladi stavite ju u vrečice i spremite u zamrzivač ili ju možete odmah koristiti za ručak!

Mamina šalša od domaćih poma / rajčica