AutormaminRucak
RatingTežina pripremeSrednje

Mekana junetina uz šampinjone i ukusan pire, kojem mrkva daje posebnu aromu. Odlična ideja za ručak!

Junetina u umaku od šampinjona s pireom od krumpira i mrkve
Daje4 porcije
Vrijeme pripreme10 minutaVrijeme kuhanja1 hr 20 minutaUkupno vrijeme1 hr 30 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Junetinu narežite na trakice, posolite i popaprite. Na zagrijanom ulju, popržite junetinu sa svih strana. Meso izvadite iz posude u zdjelu i ostavite sa strane. U istu posudu dodajte maslac te sitno nasjeckan luk i češnjak. Promiješajte i kratko prodinstajte.

2

Dodajte na ploške narezane šampinjone i malo posolite. Dinstajte na laganoj vatri da šampinjoni puste svoj sok. Zatim u posudu vratite junetinu i poklopljeno kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena.

3

Ako je potrebno povremeno dolijevajte vodu ili temeljac. Također ako želite gušći umak, pred kraj kuhanja dodajte žlicu gustina (škrobnog brašna) i dobro promiješajte. Gotovo jelo pospite svježe narezanim peršinom.

4

Poslužite uz pire od krumpira i mrkve. Krumpir i mrkvu skuhajte u dosta posoljene vode. Nožem provjerite kada je povrće kuhano. U procijeđeno povrće dodajte komad maslaca i žlicu maslinovog ulja. Gnječilicom napravite pire. Po želji posolite i poparite.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Junetinu narežite na trakice, posolite i popaprite. Na zagrijanom ulju, popržite junetinu sa svih strana. Meso izvadite iz posude u zdjelu i ostavite sa strane. U istu posudu dodajte maslac te sitno nasjeckan luk i češnjak. Promiješajte i kratko prodinstajte.

2

Dodajte na ploške narezane šampinjone i malo posolite. Dinstajte na laganoj vatri da šampinjoni puste svoj sok. Zatim u posudu vratite junetinu i poklopljeno kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena.

3

Ako je potrebno povremeno dolijevajte vodu ili temeljac. Također ako želite gušći umak, pred kraj kuhanja dodajte žlicu gustina (škrobnog brašna) i dobro promiješajte. Gotovo jelo pospite svježe narezanim peršinom.

4

Poslužite uz pire od krumpira i mrkve. Krumpir i mrkvu skuhajte u dosta posoljene vode. Nožem provjerite kada je povrće kuhano. U procijeđeno povrće dodajte komad maslaca i žlicu maslinovog ulja. Gnječilicom napravite pire. Po želji posolite i poparite.

Junetina u umaku od šampinjona s pireom od krumpira i mrkve