Mekana junetina uz šampinjone i ukusan pire, kojem mrkva daje posebnu aromu. Odlična ideja za ručak!
![Junetina u umaku od šampinjona s pireom od krumpira i mrkve](https://maminrucak.hr/wp-content/uploads/2021/03/junetina-u-umaku-od-sampinjona-s-pireom-od-krumpira-i-mrkve-2000x1125.jpg)
Junetinu narežite na trakice, posolite i popaprite. Na zagrijanom ulju, popržite junetinu sa svih strana. Meso izvadite iz posude u zdjelu i ostavite sa strane. U istu posudu dodajte maslac te sitno nasjeckan luk i češnjak. Promiješajte i kratko prodinstajte.
Dodajte na ploške narezane šampinjone i malo posolite. Dinstajte na laganoj vatri da šampinjoni puste svoj sok. Zatim u posudu vratite junetinu i poklopljeno kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena.
Ako je potrebno povremeno dolijevajte vodu ili temeljac. Također ako želite gušći umak, pred kraj kuhanja dodajte žlicu gustina (škrobnog brašna) i dobro promiješajte. Gotovo jelo pospite svježe narezanim peršinom.
Poslužite uz pire od krumpira i mrkve. Krumpir i mrkvu skuhajte u dosta posoljene vode. Nožem provjerite kada je povrće kuhano. U procijeđeno povrće dodajte komad maslaca i žlicu maslinovog ulja. Gnječilicom napravite pire. Po želji posolite i poparite.
Sastojci
Upute
Junetinu narežite na trakice, posolite i popaprite. Na zagrijanom ulju, popržite junetinu sa svih strana. Meso izvadite iz posude u zdjelu i ostavite sa strane. U istu posudu dodajte maslac te sitno nasjeckan luk i češnjak. Promiješajte i kratko prodinstajte.
Dodajte na ploške narezane šampinjone i malo posolite. Dinstajte na laganoj vatri da šampinjoni puste svoj sok. Zatim u posudu vratite junetinu i poklopljeno kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena.
Ako je potrebno povremeno dolijevajte vodu ili temeljac. Također ako želite gušći umak, pred kraj kuhanja dodajte žlicu gustina (škrobnog brašna) i dobro promiješajte. Gotovo jelo pospite svježe narezanim peršinom.
Poslužite uz pire od krumpira i mrkve. Krumpir i mrkvu skuhajte u dosta posoljene vode. Nožem provjerite kada je povrće kuhano. U procijeđeno povrće dodajte komad maslaca i žlicu maslinovog ulja. Gnječilicom napravite pire. Po želji posolite i poparite.