Obožavam rajčice, ali juhu od rajčica baš i ne. Ali zato moja djeca ne vole baš rajčice, ali juhu od rajčice obožavaju. Ova je za njih! Idealna ljetna juha, koju možete pripremiti i van sezone.

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Kada zamirišu dodajte im narezane rajčice. Posolite i dinstajte 10-tak minuta da rajčice omekšaju i puste sok.
U lonac dodajte oko 1-1,5l vode, žlicu šećera, nasjeckani peršin i kuhajte na laganoj vatri još pola sata. Pred kraj kuhanja dodajte origano i još malo maslinovog ulja.
Kada je juha kuhana, ugasite vatru i štapnim mikseom usitnite sve sastojke da dobijete tečnu juhu 🙂
Uživajte!
SAVJET PLUS: Ako juhu radite s peleatima, sve isto napravite samo osim svježih rajčica dodajte pelate, koje ćete na kraju opet usitniti štapnim mikserom.
Ingredients
Directions
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Kada zamirišu dodajte im narezane rajčice. Posolite i dinstajte 10-tak minuta da rajčice omekšaju i puste sok.
U lonac dodajte oko 1-1,5l vode, žlicu šećera, nasjeckani peršin i kuhajte na laganoj vatri još pola sata. Pred kraj kuhanja dodajte origano i još malo maslinovog ulja.
Kada je juha kuhana, ugasite vatru i štapnim mikseom usitnite sve sastojke da dobijete tečnu juhu 🙂
Uživajte!
SAVJET PLUS: Ako juhu radite s peleatima, sve isto napravite samo osim svježih rajčica dodajte pelate, koje ćete na kraju opet usitniti štapnim mikserom.