AuthormaminRucak
RatingDifficultyJednostavno

Obožavam rajčice, ali juhu od rajčica baš i ne. Ali zato moja djeca ne vole baš rajčice, ali juhu od rajčice obožavaju. Ova je za njih! Idealna ljetna juha, koju možete pripremiti i van sezone.

Yields4 Servings
Prep Time5 minsCook Time45 minsTotal Time50 mins
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Kada zamirišu dodajte im narezane rajčice. Posolite i dinstajte 10-tak minuta da rajčice omekšaju i puste sok.

2

U lonac dodajte oko 1-1,5l vode, žlicu šećera, nasjeckani peršin i kuhajte na laganoj vatri još pola sata. Pred kraj kuhanja dodajte origano i još malo maslinovog ulja.

3

Kada je juha kuhana, ugasite vatru i štapnim mikseom usitnite sve sastojke da dobijete tečnu juhu 🙂
Uživajte!

4

SAVJET PLUS: Ako juhu radite s peleatima, sve isto napravite samo osim svježih rajčica dodajte pelate, koje ćete na kraju opet usitniti štapnim mikserom.

Ingredients

Sastojci za mamin ručak:

Directions

Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Kada zamirišu dodajte im narezane rajčice. Posolite i dinstajte 10-tak minuta da rajčice omekšaju i puste sok.

2

U lonac dodajte oko 1-1,5l vode, žlicu šećera, nasjeckani peršin i kuhajte na laganoj vatri još pola sata. Pred kraj kuhanja dodajte origano i još malo maslinovog ulja.

3

Kada je juha kuhana, ugasite vatru i štapnim mikseom usitnite sve sastojke da dobijete tečnu juhu 🙂
Uživajte!

4

SAVJET PLUS: Ako juhu radite s peleatima, sve isto napravite samo osim svježih rajčica dodajte pelate, koje ćete na kraju opet usitniti štapnim mikserom.

Juha od rajčice / poma