Nije mi uspjela kako sam zamislila, ali vam ipak želim objaviti ovaj recept - za inspiraciju. Juha je ukusna i jednostavna za pripremu i vjerujem da će se pronaći na vašim jelovnicima. Dodala sam previše vode, pa je ispala rijetka, što možete primijetiti i na slici. Vodu dodajite malo po malo, do željene gustoće.
Upalite pećnicu na 200 stupnjeva.
Hokaido tikvu ogulite i izvadite joj koščice. Ako ne uspijete skroz oguliti koru, nema veze ako malo ostane.
U posudu za pečenje stavite hokadio tikvu, luk, češnjak, mrkvu i papriku narezanu na komade. Sve dobro posolite, začinite maslinovim uljem i stavite peći. Povrće nije potrebno prekrivati folijom.
Povrće pecite cca 30 minuta i zatim ga zajedno sa svim sokovima prebacite u lonac. Dodajte svježi peršin i celer te sve zajedno usitnite štapnim mikserom.
Juha će biti gusta pa dodajte vode koliko vam je potrebno da ju lijepo sblendate. Ja sam dodala previše vode, pa mi je ostala rijetka. Dodajite malo po malo vode, do željene gustoće.
Juhu zakuhajte, samo na kratko da se sve poveže i posolite. Možete dodati i malo kurkume, po želji! Uživajte!
Sastojci
Upute
Upalite pećnicu na 200 stupnjeva.
Hokaido tikvu ogulite i izvadite joj koščice. Ako ne uspijete skroz oguliti koru, nema veze ako malo ostane.
U posudu za pečenje stavite hokadio tikvu, luk, češnjak, mrkvu i papriku narezanu na komade. Sve dobro posolite, začinite maslinovim uljem i stavite peći. Povrće nije potrebno prekrivati folijom.
Povrće pecite cca 30 minuta i zatim ga zajedno sa svim sokovima prebacite u lonac. Dodajte svježi peršin i celer te sve zajedno usitnite štapnim mikserom.
Juha će biti gusta pa dodajte vode koliko vam je potrebno da ju lijepo sblendate. Ja sam dodala previše vode, pa mi je ostala rijetka. Dodajite malo po malo vode, do željene gustoće.
Juhu zakuhajte, samo na kratko da se sve poveže i posolite. Možete dodati i malo kurkume, po želji! Uživajte!