Slanutak, blitva i bakalar...predivne i hranjive namirnice u ručku za pola sata. Nemam vremena kuhati - nije opravdanje. Mnoga jela kvalitetna jela možemo skuhati za manje od jednog sata i to iz jedne posude. Ovo jelo je najbolji primjer.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk, poriluk i češnjak. Kratko dinstajte i dodajte pasiranu rajčicu. Posolite i popaprite pa dodajte ocijeđeni konzervirani slanutak, blitvu narezanu na trakice i filete bakalara narezane na kockice veličine zalogaja.
Dodajte riblji ili povrtni temeljac, ako imate. Ako nemate, dodajte vodu da prekrije sve sastojke i kuhajte na srednje jakoj vatri oko 20 minuta, Posolite još po potrebi.
Poslužite toplo uz dodatak svježe nasjeckanog peršina. Uživajte u brzom maminom ručku.
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk, poriluk i češnjak. Kratko dinstajte i dodajte pasiranu rajčicu. Posolite i popaprite pa dodajte ocijeđeni konzervirani slanutak, blitvu narezanu na trakice i filete bakalara narezane na kockice veličine zalogaja.
Dodajte riblji ili povrtni temeljac, ako imate. Ako nemate, dodajte vodu da prekrije sve sastojke i kuhajte na srednje jakoj vatri oko 20 minuta, Posolite još po potrebi.
Poslužite toplo uz dodatak svježe nasjeckanog peršina. Uživajte u brzom maminom ručku.