Uložite u kvalitetnu tavu i noževe

„Joj vidi, onaj lonac je na akciji.“ „Ona tava je baš lijepe boje, odlično bi se uklopila u kuhinju!“, tako ja zvučim dok u trgovini gledam kuhinjska pomagala. No, što nam zbilja treba.

Kupujemo, trpamo kuhinjski prostor, a mnogo toga ne izvadimo iz originalne kutije.

Apetiti su nam veliki, ali što nam zbilja treba. Pri kupnji budite racionalni i kupujte stvari koje ćete zbilja koristiti.

Mojih TOP 9 kuhinjskih pomagala

TOP 1: Daska za rezanje

Rezanje mesa, voća i povrća teško je zamislivo bez dobre daske za rezanje. Više favoriziram drvene, nego plastične, zbog ureza noža koji se stvara na njima i otežava čišćenje. Drvene daske za rezane mogu vam poslužiti i kao pometač za vrući lonac.

TOP 2: Oštar nož

kuhinjski nozevi                            kuhinjska tava

Moja boljka. Imam osjećaj da nikada nemam dovoljno oštar nož, pogotovo kada režem meso na kockice za juneći gulaš ili teleći rižoto. Oštar nož osnovni je alat u kuhinji i isplati se uložiti u njega. Samo čuvajte prste.

TOP 3: Cjediljka

Bez nje bismo procijedili juhu, tjesteninu ili lešo skuhano povrće. Idealna je i za cijeđenje vode iz netom oprane salate.

TOP 4: Drvene kuhače

Obožavam ih. Imam ih svakakvih oblika i veličina, ali naravno uvijek kuham s jednom.

TOP 5: Kvalitetna tava

Jako korisno pomagalo. Kao i u nož, isplati se uložiti novac u tavu. Kupite veću tavu da možete pripremiti veću količinu jela. Važno je da bude riječ o tavici s dnom od teflona za koji se ne lijepe namirnice.

TOP 6: Lonac

kuhinjsko posude                               ribez

Prijateljica s fakulteta me pitala što želiš za svadbu. Ja sam rekla „Lonce“ i već devet godina kuham u istim loncima. Isplati se uložiti u njih ili dati prijedlog za poklon.

TOP 7: Nožić za guljenje povrća

Mrkva, krumpir, luk, češnjak…sve je lakše oguliti uz kvalitetan nožić za guljenje.

TOP 8: Ribež

Najčešće ga koristim za mrkvu, sir i češnjak. Ribani češnjak mi je TOP. Sigurno ste to skužili u mojim receptima. 

TOP 9: Pjenjača

Počela sam je koristiti kada sam dobila djecu i postala je i ostala moj prijatelj u kuhinji. Idealna za palentu, bešamel umak, a o kolačima da ne pričam.