AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Idealan ručak ako želite zdravo i brzo jelo za manje od 30 minuta.

zeleni rezanci s dimljenim lososom
Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja15 minutaUkupno vrijeme20 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Poriluk očistite. Dobro isperite da ne ostane zemlje u njemu te narežite na tanke ploške.
Zagrijte dublju tavu, dodajte maslinovo ulje, potom poriluk i na sitno narezani češnjak. Pirjajte 5 minuta na srednje jakoj vatri. Po potrebi dolijte malo vode.

2

Posolite te dodajte natrganog dimljenog lososa, malo papra i nastavite pirjati dvije-tri minute.

3

Dodajte vrhnje za kuhanje i lijepo sve promiješajte da se okusi sjedine.

4

U drugoj posudi zakuhajte vodu, posolite i ubacite zelene rezance. Kada budu al dente, procijedite ih, ali sačuvajte 1 dcl vode u kojoj su se rezanci kuhali.

5

Rezance i vodu stavite u tavu s lososom i lagano sve dobro promiješajte. Ugasite vatru i jelo pospite svježe nasjeckanim peršinom.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Poriluk očistite. Dobro isperite da ne ostane zemlje u njemu te narežite na tanke ploške.
Zagrijte dublju tavu, dodajte maslinovo ulje, potom poriluk i na sitno narezani češnjak. Pirjajte 5 minuta na srednje jakoj vatri. Po potrebi dolijte malo vode.

2

Posolite te dodajte natrganog dimljenog lososa, malo papra i nastavite pirjati dvije-tri minute.

3

Dodajte vrhnje za kuhanje i lijepo sve promiješajte da se okusi sjedine.

4

U drugoj posudi zakuhajte vodu, posolite i ubacite zelene rezance. Kada budu al dente, procijedite ih, ali sačuvajte 1 dcl vode u kojoj su se rezanci kuhali.

5

Rezance i vodu stavite u tavu s lososom i lagano sve dobro promiješajte. Ugasite vatru i jelo pospite svježe nasjeckanim peršinom.

Zeleni rezanci s dimljenim lososom