Idealan ručak ako želite zdravo i brzo jelo za manje od 30 minuta.
Poriluk očistite. Dobro isperite da ne ostane zemlje u njemu te narežite na tanke ploške.
Zagrijte dublju tavu, dodajte maslinovo ulje, potom poriluk i na sitno narezani češnjak. Pirjajte 5 minuta na srednje jakoj vatri. Po potrebi dolijte malo vode.
Posolite te dodajte natrganog dimljenog lososa, malo papra i nastavite pirjati dvije-tri minute.
Dodajte vrhnje za kuhanje i lijepo sve promiješajte da se okusi sjedine.
U drugoj posudi zakuhajte vodu, posolite i ubacite zelene rezance. Kada budu al dente, procijedite ih, ali sačuvajte 1 dcl vode u kojoj su se rezanci kuhali.
Rezance i vodu stavite u tavu s lososom i lagano sve dobro promiješajte. Ugasite vatru i jelo pospite svježe nasjeckanim peršinom.
Sastojci
Upute
Poriluk očistite. Dobro isperite da ne ostane zemlje u njemu te narežite na tanke ploške.
Zagrijte dublju tavu, dodajte maslinovo ulje, potom poriluk i na sitno narezani češnjak. Pirjajte 5 minuta na srednje jakoj vatri. Po potrebi dolijte malo vode.
Posolite te dodajte natrganog dimljenog lososa, malo papra i nastavite pirjati dvije-tri minute.
Dodajte vrhnje za kuhanje i lijepo sve promiješajte da se okusi sjedine.
U drugoj posudi zakuhajte vodu, posolite i ubacite zelene rezance. Kada budu al dente, procijedite ih, ali sačuvajte 1 dcl vode u kojoj su se rezanci kuhali.
Rezance i vodu stavite u tavu s lososom i lagano sve dobro promiješajte. Ugasite vatru i jelo pospite svježe nasjeckanim peršinom.
Leave a Reply
Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.