Ako volite pohane tikvice, a ne da vam se stajati za štednjakom i čekati da budu gotove. Evo brzog riješenja. Sve stavite u jednu posudu i zapecite u pećnici.
![](https://maminrucak.hr/wp-content/uploads/2023/06/ribana-tikvica-i-krumpir-u-pecnici-2000x924.jpg)
Tikvice naribajte i posolite. Ostavite ih 10-tak minuta da puste vodu. Rukama ih stisnite i bacite vodu.
Tikvicama dodajte naribani krumpir, sol, papar, kurkumu, jaja, krušne mrvice, nasjeckani luk i češnjak te na kockice narezanu mozzarellu. Sve dobro promiješajte i izlijte u vatrostalnu posudu koju ste premazali maslinovim uljem.
Stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva / cca 40 minuta dok jelo ne poprimi zlatnu bolju. Ohladite i narežite. Uživajte!
SAVJET PLUS: Ako želite, uk i češnjak možete prodinstati na maslinovom ulju minutu - dvije i dodati u smjesu.
Sastojci
Upute
Tikvice naribajte i posolite. Ostavite ih 10-tak minuta da puste vodu. Rukama ih stisnite i bacite vodu.
Tikvicama dodajte naribani krumpir, sol, papar, kurkumu, jaja, krušne mrvice, nasjeckani luk i češnjak te na kockice narezanu mozzarellu. Sve dobro promiješajte i izlijte u vatrostalnu posudu koju ste premazali maslinovim uljem.
Stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva / cca 40 minuta dok jelo ne poprimi zlatnu bolju. Ohladite i narežite. Uživajte!
SAVJET PLUS: Ako želite, uk i češnjak možete prodinstati na maslinovom ulju minutu - dvije i dodati u smjesu.