AuthormaminRucak
RatingDifficultyJednostavno

Umjesto s tjesteninom, mljeveno meso kombinirajte s orzom. Super kombinacija i zdravija verzija jela.

Yields4 Servings
Prep Time5 minsCook Time55 minsTotal Time1 hr
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Orzo / ječam potopite večer prije da ubrzate kuhanje.

2

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak, dodajte im mljeveno meso i lovorov list. Posolite i dinstajte dok mljeveno meso ne dobije lijepu boju.

3

Dodajte mrkvu, papriku narezanu na kockice i naribajte malo muškatnog oraščića. Dinstajte još 5-10 min pa dodajte pasiranu rajčicu i malo vode.

4

Dodajte ocijeđeni orzo i po potrebi malo vode. Kada je orzo kuhan dodajte maslac, peršin i poslužite mamin ručak.

Ingredients

Sastojci za mamin ručak:

Directions

Priprema:
1

Orzo / ječam potopite večer prije da ubrzate kuhanje.

2

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak, dodajte im mljeveno meso i lovorov list. Posolite i dinstajte dok mljeveno meso ne dobije lijepu boju.

3

Dodajte mrkvu, papriku narezanu na kockice i naribajte malo muškatnog oraščića. Dinstajte još 5-10 min pa dodajte pasiranu rajčicu i malo vode.

4

Dodajte ocijeđeni orzo i po potrebi malo vode. Kada je orzo kuhan dodajte maslac, peršin i poslužite mamin ručak.

Mljeveno meso s orzom