Umjesto s tjesteninom, mljeveno meso kombinirajte s orzom. Super kombinacija i zdravija verzija jela.
Orzo / ječam potopite večer prije da ubrzate kuhanje.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak, dodajte im mljeveno meso i lovorov list. Posolite i dinstajte dok mljeveno meso ne dobije lijepu boju.
Dodajte mrkvu, papriku narezanu na kockice i naribajte malo muškatnog oraščića. Dinstajte još 5-10 min pa dodajte pasiranu rajčicu i malo vode.
Dodajte ocijeđeni orzo i po potrebi malo vode. Kada je orzo kuhan dodajte maslac, peršin i poslužite mamin ručak.
Sastojci
Upute
Orzo / ječam potopite večer prije da ubrzate kuhanje.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak, dodajte im mljeveno meso i lovorov list. Posolite i dinstajte dok mljeveno meso ne dobije lijepu boju.
Dodajte mrkvu, papriku narezanu na kockice i naribajte malo muškatnog oraščića. Dinstajte još 5-10 min pa dodajte pasiranu rajčicu i malo vode.
Dodajte ocijeđeni orzo i po potrebi malo vode. Kada je orzo kuhan dodajte maslac, peršin i poslužite mamin ručak.