Ovo jelo je idealno kada dođete doma s posla i ne da vam se kuhati 🙂 Ne zovite omiljeni fast food jer za manje od pola sata na stolu možete imati ukusnu tjesteninu. Gotova prije nego što dostavljač dođe.
Za pripremu ovog umaka možete koristiti dublju tavu. Umak je gotov dok se tjestenina skuha.
Na tavi stavite prepeči pancetu, kada zarumeni izvadite ju vani. U tavu ulijte maslinovo ulje i stavite dinstati luk i češnjak. Dodajte šampinjone i dobro ih posolite da puste svoje sokove.
Dodajte malo vrhnja za kuhanje i kuhajte dok se umak ne zgusne.
U umak stavite tjesteninu koju ste skuhali u kipućoj posoljenoj vodi. Dodajte malo tekućine u kojoj se kuhala tjestenina. Sve lijepo promiješajte.
Tjesteninu pospite peršinom i ribanim parmezanom.
Sastojci
Upute
Za pripremu ovog umaka možete koristiti dublju tavu. Umak je gotov dok se tjestenina skuha.
Na tavi stavite prepeči pancetu, kada zarumeni izvadite ju vani. U tavu ulijte maslinovo ulje i stavite dinstati luk i češnjak. Dodajte šampinjone i dobro ih posolite da puste svoje sokove.
Dodajte malo vrhnja za kuhanje i kuhajte dok se umak ne zgusne.
U umak stavite tjesteninu koju ste skuhali u kipućoj posoljenoj vodi. Dodajte malo tekućine u kojoj se kuhala tjestenina. Sve lijepo promiješajte.
Tjesteninu pospite peršinom i ribanim parmezanom.